CHP'den Erdoğan'ın belediye başkanlığına övgü

CHP'li Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Gülen örgütüne hiçbir şekilde arsa tahsisi yapılmadığını belirterek, "Yiğidi öldür hakkını yeme" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Erdoğan'ın belediye başkanlığına övgü
Sonhaberler / Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hiçbir arsanın FETÖ'ye tahsis edilmediğini, ancak Erdoğan'ın ayrılmasından hemen sonra arsa tahsislerinin başladığını söyledi. Tekin, CHP Beykoz İlçe binasında CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Ardından da eski Kayseri Büyükşehir Başkanlığı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı ve Gülen Cemaatine tahsis edilen arsalarla ilgili açıklamasını değinen Tekin, şunları söyledi:

"Geçmişte Kayseri Belediye Başkanı olan bir bakanımız çıktı bir gün, '1142 vatan toprağına el koyduk' dedi. Yani bu FETÖ, cemaate tahsis edilen, verilen kamu arsalarına el koyduk, dedi. Bunun bir tanesi 200 milyon dolar, değerini siz ölçün. Bu bakanın kendisinin ifadesi. Bir bakanın elden gitmiş vatan topraklarına el koyması nedeniyle önce kendisine teşekkür ettik. Sayın Bakan'a haklı olarak iki soru sorduk. Bir; bu vatan toprakları hangi illerde. İki; bu vatan toprakları hangi kurumlar tarafından tahsis edilmiş, tarafıma bilgi verilsin. Şimdi tarafıma bilgi verilmiş. ' Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünün 96. maddesine göre soru kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları nedeniyle buna cevap veremiyoruz." 

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün bunlara baktığımda ortalama 13 bakanlık bu işin suç ortağı. Belediyelerin tamamı suç ortağı. 17 Aralık 25 Aralık'tan sonra. Gerçekten çok güçlü örgütlermiş. Ben Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum; acaba sizin kadronuz sizi kandırıyor mu? Çünkü kandırılmaya çok müsait olduğunuz için. 17 Aralık, 25 Aralık'tan sonra ya bu çeteye gücünüz yetmemiş ya da sizi bal gibi kandırmışlar."

"2014 yılında parlamentoya bir teklif geldi. Teklif aynen şu; özel liseleri teşvik etmek için eğitim sistemine teşvik sistemi çıkıyor. Bu el konulan okullar var ya, inceledik. Ne olmuş, dedik, Devletten bu paraları kimler almış? Paraların tamamını yine bu okullar almış. 17 Aralık 25 Aralık'tan sonra bu teşvikleri kimler verdi, bunların hesabını sormayacak mısınız? Şimdi ne yapmışlar, vatan topraklarına el koymuşlar. Bu neye benziyor biliyormusunuz? Hani hoca eşeğini kaybetmiş sonra bulmuş sevinmiş ya. Bakan bugün söylemiş, 15 milyar, yani eski parayla 15 trilyon devlete gelir elde ettik."

"Yiğidi öldür hakkını yemeyin, Sayın Erdoğan döneminde ve sayın Sözen döneminde İstanbul Belediyesi'nde cemaat bir türlü arsa tahsisi alamamış. Ne zaman oluyor, onu da söyleyeyim. Sayın Erdoğan gidiyor, o zaman patır patır başlıyor."
 

Yorumlar