CHP'den Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısına tepki

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısına CHP'den 'kabul edilemez' açıklaması geldi

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısına tepki
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa çıkın" çağrısına ilişkin, "Yargı süreci devam ederken, bu tür halkı tahrik edici ve kışkırtıcı söylemler kullanmak doğru değil. Ülkemizin geçtiği bu süreçte, sorumlu siyasetçiler olarak, ağzımızdan çıkan her kelimenin anlamına ve nereye varacağına dikkat etmemiz gerekir.

Demirtaş'ın bu hassasiyeti göstermesini ve bu söylemini yeniden değerlendirmesini dilerim." dedi.
Sındır, halkın, haksızlıklar, anayasa ve yasalara uygun olmayan uygulamalar ile Cumhuriyet'e ve demokrasiye karşı yapılan müdahalelerde direnme hakkının bulunduğunu belirtti.

Bu direnme hakkının evrensel olduğunu anlatan Sındır, Demirtaş'ın söyleminin kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, halkı etnik ve mezhep temelinde ayrıştıran değil, birleştiren söylemlerin kullanılması gerektiğini kaydetti.

Sındır, "Böyle bir dönemde sanki bir direnme hakkı kullanılıyormuş gibi bir anlayış ortaya koymak gerçekçi ve doğru olmaz. Bu söylemlerden sakınmak, kaçınmak gerekir. Biz, birlik ve beraberliğin mücadelesini veriyoruz." diye konuştu.

Oktay Sındır, "Halkı sokağa çağırmak" gibi söylemlerin çok hassas bir konu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Henüz ortada herhangi bir tutuklama veya benzeri bir uygulama yokken, yargı süreci tamamlanmamışken bu tür söylemlerin ortaya atılması toplumda bir kaos yaratır, barışı ve huzuru bozar. Ortada herhangi bir yargı kararı olmadığı halde, toplumu 'sokaklara, meydanlara çağıran' söylemler, huzursuzluğa yol açar. Biz, yargının bağımsız olmasını savunuyoruz ancak bu tür söylemler yargı üzerinde de bir baskı oluşturur. Bu söylem, çok kabul edilebilir bir söylem değil. Yargı süreci devam ederken, bu tür halkı tahrik edici ve kışkırtıcı söylemler kullanmak doğru değil. Ülkemizin geçtiği bu süreçte, sorumlu siyasetçiler olarak, ağzımızdan çıkan her kelimenin anlamına ve nereye varacağına dikkat etmemiz gerekir. Dikkat etmezsek, yüz binleri, milyonları ve ülkemizi zor duruma sokabiliriz. Demirtaş'ın bu hassasiyeti göstermesini ve bu söylemini yeniden değerlendirmesini dilerim."

Sındır, haksızlık yaratan kararlar olduğu takdirde, halkın, anayasal bir hak olarak mitinglerle demokratik tepkisini dile getirebileceğini bildirdi.
 

Yorumlar