CHP'de Barzani ve referandum çatlağı

CHP'nin Diyarbakır teşkilatında, Irak'ın kuzeyindeki referandumu savunan yönetim kurulu üyesi Selim Fidancı, parti yönetiminin tavrı üzerine istifa etti

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Barzani ve referandum çatlağı

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP yönetiminin Irak'ın kuzeyindeki referanduma ilişkin tavrı partinin Diyarbakır teşkilatında istifaya neden oldu. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda disiplin kurulu başkanı ve kurultay delegesi olan Selim Fidancı partisinden istifa etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın 25 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili yaptığı açıklama üzerine Fidancı'nın istifa kararı aldığı öğrenildi.

Öztürk, "Hükümetin Barzani'ye, 'Bu sevdadan vazgeç' deyip 24 saat süre vermesi lazım. Eğer bu süre içinde geri atım atmıyor ve hala hükümetten ve Türkiye'den giden sesleri ayağının altına alıp çiğniyorsa o zaman askeri, siyasi ve ekonomik tedbirler içeren bir paket hazırlanması lazım. '24 saat süre verilmesi lazım' dedik, eğer uymazsa ne yapılaması gerektiği Milli Güvenlik Kurulunda değerlendirilecektir. Ama bazı hususlar var; anladığı dilden konuşmak diye bir kavram vardır diplomaside. O anladığı dilden konuşmak gerekir" demişti.

Yorumlar