Bozdağ'dan Almanya'ya sert tepki

Adalet Bakanı Bozdağ Almanya'da Diyanet Görevlilerinin evlerinde arama yapılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ'dan Almanya'ya sert tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamlarının evlerinde arama yapılmasıyla ilgili, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün iftirası" değerlendirmesinde bulunarak, Alman makamlarını terör örgütlerinin iddialarına kolay itibar etmekle suçladı. Bekir Bozdağ, Alman mevkidaşı Heiko Maas'ın açıklamalarını da yürüyen soruşturmaya müdahale olarak niteledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da Türk imamların evlerinde yapılan aramalara ilişkin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk din görevlilerine yönelik ajanlık iftirasının ardından başlatılan bu soruşturma ve yapılan baskınlar, Alman makamlarının Türkiye'nin aleyhine çalışan terör örgütlerinin ve teröristlerin iddialarına ne kadar kolay itibar ettiğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, Almanya'da "casusluk yaptıkları iddiasıyla" Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamlarının evlerinde savcılık emriyle yapılan aramalar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. DİTİB'in Alman hukukuna göre kurulduğunu, faaliyetlerini Alman mevzuatına uygun, Alman makamlarının denetimi altında sürdürdüğünü ve resmi kurumlarla diyalog içinde çalıştığını belirten Bozdağ, Birliğin İslam'ın evrensel değerlerini vurgulayan mesajlar vermek ve Türk vatandaşları başta olmak üzere diğer Müslümanlara yol göstericilik yapmak suretiyle kamuoyunun takdirini kazanmış örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi.

Yorumlar