Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak Ankara'da

- TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Crnadak ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak Ankara'da

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Bahçekapılı, TBMM Başkanlık Divan Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede, Bosna Hersek'in Türkiye için önemli olduğuna dikkati çekti.

Bosna Hersek'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü önemsediklerini ve desteklediklerini vurgulayan Bahçekapılı, "Bosna Hersek'teki reform sürecini yakından takip ediyoruz. Üzerimize ülke olarak, devlet olarak ne gibi bir sorumluluk düşerse yerine getirmeye hazırız." dedi.

Bakan Crnadak da Türkiye ile Bosna Hersek arasında çok iyi ilişkiler bulunduğunu ve bu dostluğun devam etmesi adına çeşitli ziyaretler yaptıklarını belirtti.

Bosna Hersek'in stratejik amaçlarından birinin Avrupa Birliğine üye olmak olduğuna işaret eden Crnadak, nüfusun yüzde 80'inin de bunu desteklediğini ifade etti. AB ülkelerinin dışındaki ülkelerle de ilişkilerini geliştirmek istediklerini ve bu ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirten Crnadak, "Türkiye'nin dış ilişkilerde ortaya koyduğumuz amaçları desteklemesi bizim için ayrıca bir mutluluktur." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tavır sergilediklerine değinen Crnadak, "Türkiye çok zor bir dönemden geçti. Bu dönemde çok kişi hayatını kaybetti. Bunlar için size başsağlığı diliyoruz ve üzüntülerimizi ifade etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Ziyarette Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko da yer aldı.


Yorumlar