Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'den açıklamalar

- "Türkiye'nin bu yükselişinin bazı çevreleri rahatsız ettiği açıktır. Bu yükselişe 'dur' demek isteyenlerin olması, normaldir. Zirveyi hedeflediğinizde önünüze muhakkak engeller çıkacaktır. Yukarıdan taş yuvarlayanlar olacaktır. Ancak bu millet, bu engelleri yenecek ve aşacak ferasete, dirayete fazlasıyla sahip" - "Ülke olarak FETÖ denen pislikten ülkemizi arındıracağız. Kamuda, ekonomik ve sosyal hayatta, köklerini kazıyacağız. Yaptıklarını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Bunları yaparken öfkeyle hareket etmeyeceğiz; adaletten taviz vermeyeceğiz. Kurunun yanında yaşı da yakmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'den açıklamalar

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin bu yükselişinin bazı çevreleri rahatsız ettiği açıktır. Bu yükselişe 'dur' demek isteyenlerin olması, normaldir. Zirveyi hedeflediğinizde önünüze muhakkak engeller çıkacaktır. Yukarıdan taş yuvarlayanlar olacaktır. Ancak bu millet, bu engelleri yenecek ve aşacak ferasete, dirayete fazlasıyla sahip." dedi.

Özlü, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaretinin ardından, İnegöl Belediyesi'nin önündeki meydanda FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslendi.

Meydanlardaki kalabalığı, buralarda uyuyup kalan yaşlıları gördükçe duygulandığını anlatan Özlü, "Her gün sizlere yeniden hayran, her gün bu millete yeniden aşık oluyorum. Bir tarihe tanıklık ediyoruz. Tarihe geçecek, yüzyıllar sonra bile anlatılacak anları hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

Türk milletinin adeta bir destan yazdığını belirten Özlü, "Aziz milletimiz, tüm dünyaya bir ders veriyor. Vatana millete ülkeye bayrağa demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını cümle aleme öğretiyor." ifadelerini kullandı.

Özlü, 15 Temmuz'un Türkiye'nin en karanlık gecesi olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak 16 Temmuz sabahında aydınlık bir Türkiye'ye uyandık. Bu ülkenin çok güçlü bir mazisi var. Türkiye, 2002'den itibaren bu maziyi yavaş yavaş hatırlamaya başladı. Türkiye, 2002'den itibaren 'güçlü Türkiye' yolunda adımını atmaya başladı. Türkiye'nin bu yükselişinin bazı çevreleri rahatsız ettiği açıktır. Bu yükselişe 'dur' demek isteyenlerin olması, normaldir. Zirveyi hedeflediğinizde önünüze muhakkak engeller çıkacaktır. Yukarıdan taş yuvarlayanlar olacaktır. Ancak bu millet, bu engelleri yenecek ve aşacak ferasete, dirayete fazlasıyla sahiptir. Bu millet, bunu 15 Temmuz'da bir kez daha göstermiştir."

- "Büyük bir beladan kurtulduk"

"Türkiye üzerinde hesap yapanlar, bu milleti dikkate almayarak, büyük bir hata yapmışlardır" diyen Özlü, Allah'ın planının, zalimlerin planına galip geldiğini, milletin ferasetinin hainlerin tankına, topuna üstünlük sağladığını söyledi.

Özlü, "Sadece bir gecede, tarihe geçecek nice yeni kahramanların doğduğuna tanıklık ettik. Millet, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu gösterdi. Büyük bir beladan kurtulduk. Bir büyük felaketin eşiğinden döndük. Esas vazife, bundan sonra başlıyor. Bundan sonra herkesin yaptığı işi, daha iyi yapması gerekiyor. Ülke olarak FETÖ denen pislikten ülkemizi arındıracağız. Kamuda, ekonomik ve sosyal hayatta, köklerini kazıyacağız. Yaptıklarını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Bunları yaparken öfkeyle hareket etmeyeceğiz; adaletten taviz vermeyeceğiz. Kurunun yanında yaşı da yakmayacağız. FETÖ ve terörün her türlüsüyle mücadelemizi sürdürürken, Türkiye'yi kalkındırmak için var gücümüzle çalışacağız."

Devletin OHAL, milletin ise seferberlik ilan ettiğini vurgulayan Özlü, "Bu seferberlik Türkiye'nin gücüne güç katmak, tarihimize yakışan bir Türkiye inşa etmek, ekonomi ve demokrasiyi daha da güçlendirmek ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak içindir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar