Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kahta Başkanlığı Kongresinde partilileri seslendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında, “Durmak yok yola devam derken, bunu laf olsun diye demiyoruz, duramayız, çünkü biz durursak, AK Parti durursa, Türkiye durur” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kahta Başkanlığı Kongresinde partilileri seslendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında, “Durmak yok yola devam derken, bunu laf olsun diye demiyoruz, duramayız, çünkü biz durursak, AK Parti durursa, Türkiye durur” dedi.

Bakan Özlü, bu toprakların binlerce yıl boyunca bir parlayıp bir sönen medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Şimdi sönmeyecek bir parıltının bu topraklarda kök saldığını ifade eden Bakan Özlü, "Her santimetre karesinde tarih yatan bu topraklarda, bugün yeni bir tarih yazılıyor. O tarihi, siz kıymetli dava arkadaşlarımızla birlikte yazıyoruz. AK Parti olarak 15 yıl önce çıktığımız bu yolda, elimizde bir tek davamız ve o davaya olan inancımız vardı. O davaya inanırken sırtımızı Nemrut Dağı’na dayamış gibi güvende hissediyorduk. Çünkü o davanın milletin davası olduğunu biliyorduk ve yine biliyorduk ki, tarihte olağanüstü işler yapmış bu millet, bize ve davamıza inanırsa, hareketimiz Nemrut Dağı gibi görkemli, sağlam ve kalıcı olacaktır. Şükürler olsun ki, o inancı hep birlikte taşıdık. Milletin iktidarını millete verdik. 15 yıldır, o bayrağı yere düşürmeden yola devam ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız, gecenizi gündüzünüze katıp bu millet için, bu devlet için, AK Parti için, Türkiye için çalıştığınız için hepinize minnettarım ama işimiz daha bitmedi. Bu ülke için, bu millet için yapacaklarımız daha tamamlanmadı. Önümüzde uzun bir yol, zorlu bir süreç var. Bu uzun yolun en kritik dönemeci, sadece AK Parti değil, Türkiye için de kader yılı olacak 2019 süreci geliyor. İşte biz bugün 2019 için güç toplamak, yenilenmek, enerjimizi tazelemek için buradayız. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirip durmak yok yola devam demek için bir aradayız. Durmak yok yola devam derken, bunu laf olsun diye demiyoruz" dedi.

"Biz durursak, AK Parti durursa, Türkiye durur"

AK Parti’nin durması halinde Türkiye’nin duracağını ifade edin Bakan Özlü, "Yola devam etmeliyiz. Çünkü çıktığımız yol, bölgesel güç, küresel oyuncu olmak isteyen bir ülkenin yoludur. Bu anlamda 15 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. Düşmanlarımızı çatlatan mesafeler aldık, büyük başarılara imza attık ama yetmez. 2023 vizyonumuzu bunun için koyduk, 2071 hedefimizi bunun için belirledik. İşte bizleri bu hedeflerden uzaklaştırmak için sürekli bir engel çıkarmaya çalışıyorlar. Yolumuza sürekli taşlar koyup o eski beceremeyen, yapamayan ülke haline getirmek istiyorlar. Bir yandan bölgesel ayrılıklar yaratmaya çalışıp birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Diğer yandan 15 Temmuz ihanet girişiminde olduğu gibi, topyekun bir taarruzla demokrasimizi, ilerlememizi, büyümemizi kesintiye uğratmaya çalışıyorlar. Sizlerin de sonsuz desteği ile heveslerini hep kursaklarında bıraktık, bundan sonra da öyle yapacağız. Ve hedeflerimize ulaştığımızda; Türkiye bölgesel bir güç, küresel bir oyuncu olarak göz kamaştıracak" diye konuştu.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise “Biz verilen görevi büyük, küçük, başkanlık değil, bana şu kapıda dur, sana bu kapıda ihtiyaç var derlerse bugün burada görevi bırakır Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısında da, Kahta İlçe Başkanlığı kapısında da çok rahat bir şekilde beklerim” diye konuştu.

Salonda çalınan müzikler eşliğinde halay çeken engelli bir genç ise coşkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yapılan kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, partililer ile çok sayıda kişi katıldı.

Yorumlar