Başkanlık sistemiyle ilgili son ANKET

A-G tarafından yapılan son ankette başkanlık sistemine desteğin yüzde 45 olduğu görüldü

Google Haberlere Abone ol
Başkanlık sistemiyle ilgili son ANKET
Sonhaberler | Haber Merkezi 

A-G Araştırma şirketi sahibi Adil Gür 'başkanlık' sisteminin konuşulduğu şu günlerde yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı. 

A Haber ekranlarında yayınlanan Söz Teması programında Adil Gür Yeni Anayasa için son kamuoyu anketlerini açıkladı. Adil Gür Yeni Anayasa çalışmaları, Başkanlık Sistemi gibi konularda halkın ne düşündüğüne dair yaptıkları araştırma sonuçlarını paylaştı. Partili seçmenin yeni anayasa hakkında düşünceleri, insanların başkanlık sistemi ve parlamenter sistem için düşünceleri, Türkiye'deki sistemin değişmesini isteyenlerin oranlarına dair çarpıcı veriler canlı yayında paylaşıldı.

AK PARTİ YÜZDE 55'TE SABİTLENDİ

Gür, "Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz" sorusuna Temmuz sonunda "Yüzde 58 AK Parti" denildiğini ancak sonra yüzde 55 oranında sabitlendiğini söyledi.

EN BEĞENİLEN LİDER: ERDOĞAN

"En beğendiğiniz siyasi lider kim" sorusuna "Yüzde 55 Recep Tayyip Erdoğan" yanıtı verilen ankette, "Diğer" yanıtını verenlerin oranı yüzde 44'de kaldı.

BAŞKANLIK MI CUMHURBAŞKANLIĞI MI?

Adil Gür, " Ben bir yıldır Cumhurbaşkanlığı tabirinin halka daha yakın geldiğini söylüyorum çünkü başkanlık dediğinizde Fransa, ABD gibi Türkiye'nin çok da fazla haz etmediği yerlere gidiyor"

BAŞKANLIĞA "YÜZDE 45" EVET

Ankette "Başkanlık sistemini destekliyor musunuz" sorusuna ise yüzde 45 oranında "Evet" yanıtı verildi.

Yorumlar