Başbakan Yıldırım'ın Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius'u kabulü

- Başbakan Yıldırım, kabülde, Litvanya'nın Türkiye'deki menfur darbe girişimi karşısında tavrını ilk günden açık şekilde ortaya koymasını takdir ettiğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius'u kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Litvanya'nın Türkiye'deki menfur darbe girişimi karşısında tavrını ilk günden açık şekilde ortaya koymasını takdir ettiğini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius'u Çankaya Köşkü'nde kabulünde, Litvanya'nın Türkiye'deki menfur darbe girişimi karşısında tavrını ilk günden açık şekilde ortaya koymasını takdir ettiğini kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeden dışişleri bakanı seviyesinde yapılan bu ilk ziyareti anlamlı bulduğunu dile getiren Yıldırım, darbe girişimine karışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarıyla mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde kararlılıkla yürütülmeye devam edileceğini vurguladı.

Türkiye'nin Litvanya ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye hazır olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, iki ülkenin NATO ve bölgesel politikalar bağlamında verimli bir diyalog içerisinde olduğuna dikkati çekti.

- "Terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındayız"

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius da Başbakan Yıldırım'a, 15 Temmuz darbe girişimi ile başta Gaziantep'teki olmak üzere terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Linkevicius, iki ülke arasındaki sağlam müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin terörizmle mücadelesinde yanında olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar