Başbakan Yıldırım'ın, El-Rumaihi'yi kabulü

- Başbakan Yıldırım, Katar Belediye ve Çevre Bakanı El-Rumaihi'ye, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Türkiye ile her düzeyde sergiledikleri dayanışma için teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın, El-Rumaihi'yi kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed bin Abdullah bin Metab El-Rumaihi'ye, terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Katar'ın Türkiye ile her düzeyde sergilediği dayanışma için teşekkürlerini bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, TEKFEN İnşaat’ın Katar’da üstlendiği Doha-Al Khor otoyol ihalesinin imza töreni dolayısıyla, Türkiye'de bulunan El-Rumaihi ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, kabulde Türkiye'nin Katar ile ilişkileri her alanda geliştirme iradesine atıfla, söz konusu projenin iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni bir nişanesi olacağını kaydetti.

Yıldırım, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Katar'ın Türkiye ile her düzeyde sergilediği dayanışma için de El-Rumaihi'ye teşekkür etti.

El-Rumaihi'nin de Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini, güçlü Türkiye'nin bölgenin istikrarı için de zaruri olduğunu ifade ederek, iş birliğine uzun vadeli ve stratejik perspektiften baktıklarını vurguladığı belirtildi.

Katar’da bugüne kadar toplamı 15 milyar doları bulan Türk taahhüt projelerine bir yenisini de Doha-Al Khor otoyolu ile ekleyeceklerini anlatan El-Rumaihi'nin, ihalenin sonucunu memnuniyetle karşıladıklarını söylediği ifade edildi.

Yorumlar