Başbakan Yıldırım'ın Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ı kabulü

- Başbakan Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ın, darbe teşebbüsünü kınamak ve dayanışma göstermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ı kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın, darbe teşebbüsünü kınamak ve dayanışma göstermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Jangland'ı AK Parti Genel Merkezinde kabul etti.

Jagland'ın darbe teşebbüsünü kınamak ve dayanışma göstermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyareti dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Başbakan Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönlendirmesiyle vuku bulan menfur girişimin devlet, hükümet ve milletin el birliğiyle alt edildiğini ve bu süreçten demokrasinin güçlenerek çıktığını vurguladı.

Olağanüstü halin millete değil, devlete yönelik ilan edildiğine işaret eden Yıldırım, bu kapsamdaki bütün tedbirlerin hukuk devleti ilkeleri ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde alındığını, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığın kesintisiz sürdüğünü kaydetti.

Yıldırım, kurucu üyesi olunan Avrupa Konseyinin ilgili bütün kurumlarını, alınan tedbirler hakkında düzenli şekilde bilgilendirdiğini ifade ederek, uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak bu süreçte ortaklardan dayanışma, anlayış ve yapıcı diyalog beklentisi içinde olduğunu vurguladı. Yıldırım, bu bağlamda, Jagland'ın darbe girişimi sonrasında ortaya koyduğu dengeli ve yapıcı tavrı takdirle karşıladığını söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ise darbe teşebbüsünü kınadığını, demokrasiye sahip çıktığı için Türk milletini tebrik etmek istediğini, Avrupa Konseyinin, Türkiye'nin demokratik kurumlarının arkasında olduğunu göstermek amacıyla Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

Türkiye'de yaşananların Avrupa'da tam olarak anlaşılamadığını düşündüğünü kaydeden Jagland, dönüşünde Türkiye'deki temasları hakkında tüm Avrupa Konseyi üyesi ülkelere bilgi vereceğini ve Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar