Başbakan Yıldırım Rize'de

- Başbakan Yıldırım: (4) "20 Aralık'ta boğazın altından 2'nci bir yolu açıyoruz. Boğazın 106 metre derinliğinde Avrasya Tüneli. Gidiş geliş 2 dakika. Biliyorsunuz bir 'one minute' var, bir de 'two minutes' var. 'One minute'i Recep Tayyip Erdoğan söyledi, 'two minutes'i de İstanbul'da yine Recep Tayyip Erdoğan ve onun tayfaları söylüyor" - "Size Amerika'nın yeni seçilmiş başkanının da selamı var. Üzerimde kalmasın, telefonla görüştük. 'Türkiye'ye, Türk milletine selam söyle' dedi. Biz de 'aleykümselam' dedik. Biz de onların vatandaşlarına da selam söyledik"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Rize'de

RİZE (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "20 Aralık'ta boğazın altından 2'nci bir yolu açıyoruz. Boğazın 106 metre derinliğinde Avrasya Tüneli. Gidiş geliş 2 dakika. Biliyorsunuz bir 'one minute' var, bir de 'two minutes' var. 'One minute'i Recep Tayyip Erdoğan söyledi, 'two minutes'i de İstanbul'da yine Recep Tayyip Erdoğan ve onun tayfaları söylüyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Eserlerin yurdun her köşesinde yükselmeye devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "20 Aralık'ta boğazın altından 2'nci bir yolu açıyoruz. Boğazın 106 metre derinliğinde Avrasya Tüneli. Gidiş geliş 2 dakika. Biliyorsunuz bir 'one minute' var, bir de 'two minutes' var. 'One minute'i Recep Tayyip Erdoğan söyledi, 'two minutes'i de İstanbul'da yine Recep Tayyip Erdoğan ve onun tayfaları söylüyor. 2 dakikada Sarayburnu'ndan Haydarpaşa. 3 dakika da var, o da biraz sonra. O da Çanakkale Köprüsü, o 2023'de inşallah." ifadelerini kullandı.

- "Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi Recep Tayyip Erdoğan"

Salonda bulunan bir vatandaşın Rize'ye yapılması planlanan şehir hastanesine ilişkin son durumu sorması üzerine Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Hastanelerin patronu burada, Recep Akdağ. Hastane istiyorsan Recep Bey'e, polis istiyorsan Süleyman Bey'e, yol tünel istiyorsan Ahmet Bey'e müracaat et. Esnafa kredi istiyorsan Faruk Bey'e, gençlik, spor, gezme tozma istiyorsan Çağatay Kılıç. Hizmet istiyorsan burada. Vakıf işi istiyorsan, hayır hasenat için istiyorsan Veysi Kaynak, hemen kaynak olur. Onun ticaretle işi yok. Onun işi vakıf, garip gureba, mülteci. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi Recep Tayyip Erdoğan. Veysi Kaynak da el aldı ordan, o da o işleri yapıyor. Hayır hasenat işlerini ona verdik. Hayati Yazıcı'yı ne sayıyorsun. Hayati Yazıcı marka. O benim yardımcım, Genel Başkan Yardımcım. Daha önce biliyorsunuz gümrükler ondan soruluyordu."

Rize'den sonra İstanbul'a giderek orada da bir programa katılacağını söyleyen Yıldırım, bir günde 4 programa katılmış olacağını belirtti.

- Yıldırım'ın Trump'la yaptığı telefon görüşmesi

Başbakan Yıldırım, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump ile telefon görüşmesine ilişkin, "Bu arada size Amerika'nın yeni seçilmiş başkanının da selamı var. Üzerimde kalmasın, telefonla görüştük. 'Türkiye'ye, Türk milletine selam söyle' dedi. Biz de 'aleykümselam' dedik. Biz de onların vatandaşlarına da selam söyledik." diye konuştu.

Salondaki öğrencilere yarın sınavları olup olmadığını soran, bunun üzerine "evet" yanıtı alan Yıldırım'ın, "Tembel talebenin son dakikada çalışmak aklına gelir. Geceye bırakmayın işi. İşinizi son dakikaya bırakmayın gençler." şeklindeki sözleri üzerine, salonda tebessüm ettiren anlar yaşandı.

Binali Yıldırım, gençlerin "Dik dur eğilme, bu gençlik seninle" tezahüratlarına ise "Biz sadece rükuda eğiliriz, başka yerde eğilmeyiz. Bu gençlik bizim arkamızda oldukça bize kimse bir şey yapamaz, hiç kimse. Rize'den bütün Türkiye'ye, bütün vatandaşlarımızı bir kez daha 'daima millet, daima hizmet' diyerek selamlıyorum." karşılığını verdi.

- Notlar

Programa, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve milletvekilleri ile diğer ilgililer katıldı.

Vali Bektaş, konuşmanın ardından Başbakan Yıldırım'a, Arapça Araf Suresi'nden bir ayetin yer aldığı tablo hediye etti.

(Bitti)

Yorumlar