Başbakan Yıldırım: Melih hazır ol direneceğiz dedim

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Melih Gökçek'i arayarayak "Hazır ol direneceğiz" dediğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Melih hazır ol direneceğiz dedim
Sonhaberler / Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partili gençlere seslenerek yaptığı konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili ilginç detaylar verdi. Başbakan Yıldırım, darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'i aradığını ve "Melih Başkan, hazır ol direneceğiz. Melih kardeşim de biz zaten hazırız, dedi" diye konuştu. FETÖ ile ilgili kamudaki soruşturmalara da değinen Başbakan Yıldırım, "Yaş ile kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bütün bunları söyledik. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz. Ancak, 'Hata yapmayacağız' diye, hiçbir iş şey yapmamak da olmaz" dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti demek, memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa, en önde giden teşkilat demektir. O gün şehadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları'nın mensubu 12 kardeşimiz var." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kızılcahaman ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı'nda yaptığı konuşmada, 1 milyon 700 bin genci bünyesinde bulunduran AK Parti Gençlik Kolları’nın her geçen gün büyümeye ve  kendini yenilemeye devam ettiğini belirtti.

Yapılan çalışmalarla gençlerin fikir dünyasının daha da zenginleşeceğini, Türkiye’nin meseleleriyle ilgili donanımlarının artacağını ifade edenYıldırım, gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Gençlere bakarken Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, parlak geleceğini gördüğünü vurgulayan Yıldırım, "Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye'nin umudusunuz. AK Parti olarak biz sadece yaşadığımız coğrafyanın sorumluluğunu taşımıyor, geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Her nerede olursa olsun bütün gençler, insanlığın gelecek umududur. Sizleri geleceğe hazırlamak Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli görevidir. Sizler hafta sonu tatillerinizi bir kenara bırakarak, düzenlenen bu çalışma programına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudur, parti bilincidir." diye konuştu.

Yıldırım, gençlere yönelik çalışmaların Erzurum, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Kızılcahamam'da 8 haftadır devam ettiğini, kalan son iki eğitimin de bugünlerde tamamlanacağını belirterek, çalışmalarda emeği geçen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

15 Temmuz gününü ve gecesini çok iyi hatırladıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz, ülkemizin karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu Genel Başkanı, liderimiz Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen, en önce meydanları dolduran sizlerdiniz gençler. Gençleri sürekli tenkit ettiler, 'gençler apolitik, Türkiye’nin sorunlarına Fransız’ dediler. Gençlere çok şey söylediler ama o gençler 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Gençlere öncü olan sizlerdiniz."

Darbe girişimi esnasında, saat 22.30’da Melih Ecertaş’ı aradığını ve "Melih hazır olun, teşkilatını hazırla. Cumhurbaşkanımız ile konuştuk, direneceğiz, ölümüne direneceğiz, hiçbir kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz" dediğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Melih kardeşim de 'Biz hazırız Genel Başkanım, her an meydanlardayız' dedi. İşte AK Parti şuuru bu. AK Parti demek memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa, en önde giden teşkilat demektir. O gün şehadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları'nın mensubu 12 kardeşimiz var. Bütün şehitlerimize, gerek vatanın savunması için, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar, hayırlı uzun ömür diliyoruz."

Yorumlar

Abuzittin NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK!!!