Başbakan Yıldırım, Filistin Dışişleri Bakanı Malki'yi kabul etti

- Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının, Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi - Başbakan Yıldırım, Filistin halkı ve devletinin menhus darbe girişimi karşısında Türkiye'ye verdiği desteğin, Filistin ve Türk halkı arasındaki gönül bağı ve kader birliğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti - Malki de Türkiye'nin, Filistin davasına verdiği desteğin takdirle karşılandığına işaret ederek, Gazze'ye yapılan insani yardımların da büyük memnuniyet yarattığını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, Filistin Dışişleri Bakanı Malki'yi kabul etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının, Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Yıldırım, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki'yi Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Yıldırım, Filistin halkı ve devletinin, menhus darbe girişimi karşısında Türkiye'ye verdiği desteğin, Filistin ve Türk halkı arasındaki gönül bağı ve kader birliğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yıldırım, Filistin'in, Türkiye'nin birliği, güvenlik ve istikrarını hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) karşısındaki kararlı tutumundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin, Filistin davasına ve halkına bugüne kadar verdiği güçlü desteğin, gelecek dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye'nin ihtiyaç sahibi tüm Filistinlilere yardım elini uzatmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım, Filistin ulusal uzlaşısının muhafazasının önemine işaret etti.

- "Gazze'ye yapılan insani yardımlar büyük memnuniyet yarattı"

Malki ise, Filistin devleti ve halkının, 15 Temmuz'da Türkiye'de vuku bulan hain darbe girişimine karşı çıkarak, Türk halkının ve hükümetinin yanında durduğunu ifade etti.

15 Temmuz'dan bu yana Türkiye'ye verdikleri bu desteği sürdürdüklerini belirten Malki, bu desteğin bir göstergesi olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğin Filistin Devleti ve halkı nezdinde çok değerli olduğuna ve bunun takdirle karşılandığına işaret eden Malki, Gazze'ye yapılan insani yardımların da büyük memnuniyet yarattığını belirtti.

Malki, son dönemde Kudüs'teki koşulların da kritik hale geldiğine dikkati çekti.

Yorumlar