Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye: Treni kaçırmayın

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve hükümet sistemi konusunda Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye: Treni kaçırmayın
Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa konusunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu "Kapımız açık' diyor, bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır diyin" dedi. 

Başbakan Yıldırım partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

KIBRIS MÜZAKERELERİ

"Bugün KKTC'nin kuruluş yıldönümü. 33 yıl önce KKTC kuruldu. Bütün Kıbrıslı kardeşlerimizin bu güzel gününü kutluyoruz. Türkiye her zaman Kıbrıs'ın yanındadır. Kıbrıs'ın siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı, hassasiyeti sürdüreceğiz. 

Kıbrıs'ta bugünlerde müzakereler devam ediyor. Bunların amacı, yıllardır devam eden adadaki haksızlıkların sona erdirilmesi. Kıbrıs Rum tarafı adanın tamamını temsil ediyor ve KKTC'ye ambargo uygulanıyor. Müzakerelerin amacının bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için. Sonuç ne olursa olsun, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek, adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir kez daha yaşanmaması için Türkiye'nin etkin garantisi devam etmelidir. Farklı alternatifler ortaya sürenler asla yanılgı içinde olmasınlar. Ümit ederiz ki, bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek bir şekilde sonuca bağlanır.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede kararlılığımız devam ediyor. Kış aylarında, bu yıldan itibaren ara vermek yok.
Terör yuvalarını dağıtmaya devam edeceğiz. Irak ve Suriye üzerinden ülkemize yönelik oradaki iç karışıklıklardan dolayı terör tehdidi devam ediyor. Türkiye'yi tehdit eden terör bitinceye kadar hem içeride hem dışarıda mücadeleyi sürdüreceğiz. Terörün topraklarımıza erişmeden durdurulması için mücadele devam ediyor. Irak'ta da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu hem ülke güvenliğimiz hem de sınır boylarındaki kardeşlerimizin güvenliği için önemlidir.

ÖSO El Bab'a doğru ilerliyor. Burayı da DEAŞ unsurlarından temizleyeceğiz. PYD/YPG/PKK'ya karşı da operasyonlarımız sürüyor. Demografik yapının değişmesine müsaade edemeyiz. Türkiye olarak bütün çabamız bölge halkının huzuru, geleceği, can güvenliklerinin sağlanmasıdır. 

ABD SEÇİMLERİ

Sayın Trump ABD'nin yeni seçilmiş başkanı oldu. ABD halkı kendi geleceğiyle ilgili kararını verdi.
Bu süreci tüm ülkelerin iyi okuması, dünya genelindeki değişimin dinamiklerini anlamaya gayret etmesi gerekiyor. Sokak şiddetiyle sandık sonucunu yok saymak demokrasiye karşı kabul edilemez.

AB'YE TEPKİ

Türkiye hakkında bugünlerde AB çevrelerinde bir takım olumsuz beyanatlar devam ediyor.
AB'deki dostlarımız 15 Temmuz'daki alçak saldırı karşısında beklediğimiz tavrı ortaya koyamadılar. PKK'ya, FETÖ'ye kucak açanlar, terörist başının posterlerini asanlar Türkiye'ye ayar vermeye çalışamazlar. AB önce teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin. Türkiye ile mi yola devam edecek, yoksa Türkiye düşmanlarıyla mı devam edecek ona karar versin. Bu ülke ne Avrupa, ne başka bir millet. Hiçbirü ülkeden talimat almaz. Bizim talimat alacağımız tek kaynağımız aziz milletimizdir. 
Türkiye'de demokrasi, hukukun özgürlüğü tehlike altında değildir. Aynı anda birden fazla terör örgütüyle mücadele eden Türkiye yoluna devam edecektir. Haklı her eleştiriye açığız, ancak maksatlı yaklaşımları da kabul etmeyiz. AB tutturmuş 'terör yasasını değiştirin.' Bir darbe geçirmiş, bütün terör unsurlarıyla mücadele ederken terör yasasını değiştirmek neyin nesi. 

Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili eleştirileri sıralıyorlar. AB ülkeleri dahil dokunulmazlıklar zaman zaman kaldırılmıştır. Bu ülkelerde suç üstü yakalanan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmıştır. Bu yaygarayı, çifte standartı kabul etmiyoruz. Meselenin tartışılacak hiçbir yanı yok.
AB'nin son açıkladığı rapor bizi hem üzmüş, hem rahatsız etmiştir. AB ile yürüttüğümüz müzakerelerde yapıcı eleştirileri hoşgörüyle karşıladık, gereğini yaptık. Biz AB'yi terörle mücadalede hep yanımızda görmek istedik. PKK propagandasına itiraz dahi etmeyenler Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Terör insanlık sorunudur. Bizim terörle mücadelden vazgeçmemiz asla beklenmemelidir. Bu kararlılığı gösteremeyen ülkeler bir gün, kendilerinin yaptıkları yanlışla acı bir şekilde yüzleşecek. 

Bazı milletvekillerinin yargı kararıyla ifade verilmeye getirilip, tutuklama kararı verilmesi hukukun işidir. Haklarında teröre destek vermek, terör propagandası yapmak, terör örgütü üyesi olmak gibi ağır iddialar var. Hiçbir vekil terörü besleyip, halka düşmanlık etmek için kullanamaz. Bunlar ya aklanacak, ya yaptıklarının hesabını verecekler. Türkiye'de hukukun nasıl işleyeceğine AB büyükelçileri karar veremez. Milletimiz AB büyükelçilerinin HDP grubunda verdikleri trajik fotoğrafı asla unutmaz. 

BELEDİYE HİZMETLERİ

PKK'ya, DEAŞ'a operasyonlarımız sürecek. Askerimiz, polisimiz, korucumuz canla başla mücadele ediyor. Hepsini tebrik ediyorum. Bölücü terör örgütü alçakça saldırıyla Derik Kaymakamımızı şehit etti.

Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır, katil zanlıları yakalanmıştır. Belediyeler halka hizmet yerleridir. Devletin kaynaklarının terör örgütüne peşkeş çekilmesi belediyecilik değildir. Terör örgütünden gelen tehditlere kulak asmadan bölgede yaşayan vatandaşlarımızla kaynaşarak hem hizmetlerini, hem gönüllerini yapmayı başarmışlardır. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermektir. Hiç kimse bizim vatandaşlarımızla aramıza giremeyecek.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

AK Parti olarak biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını, ülkesine katkı yapmasını bekliyoruz. CHP bunu öteden beri anlamıyor ya da anlamazlıktan geliyor. Defalarca çağrıda bulunduk. Ancak, Sayın Kılıçdaroğlu dediğim dedik çaldığım düdük diyor, başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya mesnetsiz iddialarla iktidar partisini şikayet ediyor. AK Parti'yi kötülüyor. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem de hükümetimizle ilgili iddiaları delillendirdiğini görmedik.

Yorumlar

ihsan sayın başbakanım chp kılıçtaroğlu ile birli,kte cia mossaad fetö tirenine binmiş inemez pna göre vaziyet al
ihsan başbakanım chp kılıçtaroğlu sayesinde cia MOSSAD fetö terenine binmiş inebilirmi