Başbakan Yıldırım Alman şirketleriyle görüştü

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi kriz devam ederken Ankara'yı şirketler üzerinden tehdit etmeye çalışan Berlin yönetimine hükümetten sürpriz bir hamle geldi. Başbakan Yıldırım, Alman şirketlerini korkutmaya çalışan Alman hükümetinin açıklamalarını boşa çıkarmak için şirket temsilcilerini toplantıya çağırdı. Bugün gerçekleşen toplantıda Alman şirketlerine güvence verildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Alman şirketleriyle görüştü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi krizi ekonomik alana kaydırmaya çalışanların planlarını suya düşerecek yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'de önemli yatırımları olan Alman şirketlerine yönelik soruşturma açıldığı yönündeki iddialar hükümet tarafından yalanlanırken, hükümet yeni bir adım daha attı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de yatırımları bulunan Alman şirketlerinin yöneticileri ile Ankara'da başbakanlık konutunda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüşmesinde, "Çok açık söylüyorum, biz sizi Alman şirketi olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüşmesinde, "Sizin, yaşanan gelişmelerden dolayı herhangi bir zarar görmemeniz, bu gerilimin bir parçası olmamanız bizim açımızdan çok önemli. Çok açık söylüyorum, biz sizi Alman şirketi olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

ŞİRKETLERDEN AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım ile görüşen Alman şirketlerinin temsilcileri kameraların karşısına geçerek kısa bir açıklama yaptı. 

Başbakan ile görüşen Alman şirketler tarafından yapılan açıklamada, sonbahara kadar bazı konularda olumlu gelişmeler olabileceği sinyalini aldıklarını söylediler. 

Ekonomi bakanı tarafından Alman şirketlerine, şirketlerin Almanya'daki merkezlerine ziyaretler düzenlenmesi teklifi yapıldı. 

Yorumlar