Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (4)

- "Ordumuzun içerisinde odaklanmış, gerçekten vatan haini olan 3-5 çete mensubunun varlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, hepimizin ortak göz bebeği olan bir kurumumuz olduğu gerçeğini gölgelememelidir" - "İçinde bulunduğumuz coğrafya ve Türkiye'nin bundan sonraki süreci, istihbaratı çok çok daha önemli bir hale getiriyor" - "Bizim, köy köy, kasaba kasaba çevremizde ne olduğunu bilmemiz ve bu anlamda da Türkiye'yi hem dış tehdit bakımından hem dışarıdaki birtakım irtibatlarla içeride de oluşan tehdit ayaklarını vaktinden evvel deşifre etmemiz, bunları ortaya çıkarmamız lazım ki hareket edebilelim"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (4)

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ordumuzun içerisinde odaklanmış, gerçekten vatan haini olan 3-5 çete mensubunun varlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, hepimizin ortak göz bebeği olan bir kurumumuz olduğu gerçeğini gölgelememelidir." dedi.

Kurtulmuş, Habertürk TV'de yayınlanan "Teke Tek" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurumlar içerisindeki etkinliğine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, pek çok kurumdaki önemli makamların FETÖ mensupları tarafından ele geçirildiğini ifade ederek, atamaların da bu kapsamda rahatlıkla yapılabildiğini anlattı.

Kurtulmuş, kırılma noktalarından birinin de FETÖ'nün bir güvenlik tehdidi olarak Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girmesi olduğunu dile getirerek, bunun bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

- "Ortada kurumsal bir zafiyet olduğu açıktır"

"Devlette bir istihbarat zafiyeti mi var?" sorusuna Kurtulmuş, istihbarat noktasında çeşitli çalışmalar yapıldığına işaret ederek, şu yanıtı verdi:

"Ortada kurumsal bir zafiyet olduğu açıktır. Bunun çalışmalar yapılıp giderilmesi, tek elde toplanması ya da belli ayrı istihbarat örgütlenmelerinin bir çatı altında toplanması gibi çalışmalar yapılabilir. Sonuçta belli bir noktaya geleceğiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya ve Türkiye'nin bundan sonraki süreci, istihbaratı çok çok daha önemli bir hale getiriyor. Bizim köy köy, kasaba kasaba çevremizde ne olduğunu bilmemiz ve bu anlamda da Türkiye'yi hem dış tehdit bakımından hem dışarıdaki birtakım irtibatlarla içeride de olaşan tehdit ayaklarını vaktinden evvel deşifre etmemiz, bunları ortaya çıkarmamız lazım ki hareket edebilelim. Dünyanın en güçlü ordusuna veya emniyetine sahip olabilirsiniz ancak istihbaratınız yoksa, bu bir anlam ifade etmez."

Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yeniden yapılanmanın istihbarat teşkilatında da gerçekleştirilebileceğine dikkat çekerek, bu konuda yapılacak personel seçiminde hassas, milli menfaatleri önceleyen ve Türkiye'nin bekasını düşünen kişilerden istifade edeceklerini anımsattı.

FETÖ ile mücadelede bütün vatanseverlerin bir yerde buluştuğunu belirten Kurtulmuş, bunun, Türkiye'deki makul ortalamanın belli bir noktaya geldiğinin de göstergesi olduğunu kaydetti.

- "TSK, hepimizin ortak göz bebeği"

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Silahlı Kuvvetlerin yaşadığı imaj kaybına yönelik bir soru üzerine Kurtulmuş, darbe teşebbüsünün TSK'ya çok zarar verdiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, bu noktada vatandaşlardan makul çoğunluğunun akla uygun davrandığına işaret ederek, "Tankları durdurmaya çalışanlar bile 'en büyük asker bizim asker' diye bağırdı. Ordumuzun içerisinde odaklanmış, gerçekten vatan haini olan 3-5 çete mensubunun varlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, hepimizin ortak göz bebeği olan bir kurumumuz olduğu gerçeğini gölgelememelidir. Bu darbeyi planlayanlar TSK değil, emir komuta içerisinde değil, 3-5 çete mensubudur. Her kurumun içerisinde bunlar çıkabilir." diye konuştu.

Bu noktada TSK mensuplarına da büyük bir iş düştüğüne işaret eden Kurtulmuş, bu kurum içerisindeki temizlik operasyonlarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini aktardı.

Kurtulmuş, darbe girişimi sırasında şehit olanlarla Güneydoğu'daki operasyonlarda şehit olanlar arasında hiçbir fark gözetmediklerini dile getirerek, "Türkiye'de şehit ve gazilere devletin yapmış olduğu bazı destekler var. 15 Temmuz'da şehit olanlara yapılanlar da o şehit ve gaziler genel çerçevesi içerisinde yapılanla aynı olacaktır. Bu şehitlerimizin yakınları hiçbir maddi beklenti içerisinde değil. Haksızlık asla olmayacak." şeklinde konuştu.

(Bitti)

Yorumlar