Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

- "Türkiye, 'vekalet savaşları' suretiyle yeni bir türbülansın içine sokulmak isteniyor. Güneyden, başka bölgelerden kuşatılmak isteniyoruz. Ne olursa olsun Türkiye bütün bu kuşatmayı yaracak millete de ferasete de ruha da sahiptir" - "Bugün FETÖ, DHKP-C, PKK ağzıyla ortaya çıkıp konuşan siyasiler yok mu? Var. Bugün hala 15 Temmuz'da 250 şehidin ruhuna azap edecek şekilde, 'Bu, bir tiyatro oyunudur' diyenler yok mu? Var. Bunu bir tarafta FETÖ'cüler, bir tarafta ana muhalefet partisi diyor. Daha önceki akşam 'Bu, bir tiyatrodur' dedi ve aynı gün müebbet hapis cezasıyla yargı tarafından cezalandırılan insanları görmezden gelerek bunu yaptı. Böyle bir aymazlık, düşmanlık olabilir mi?"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye, 'vekalet savaşları' suretiyle yeni bir türbülansın içine sokulmak isteniyor. Güneyden, başka bölgelerden kuşatılmak isteniyoruz. Ne olursa olsun Türkiye, bütün bu kuşatmayı yaracak millete de ferasete de ruha da sahiptir." dedi.

Çavuşoğlu, Karacabey ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilgili yapılmak istenen ameliyat ve operasyonun 15 Temmuz 2016'dan önce başladığını söyledi.

Türkiye'nin kendi ayaklarının üzerinde durduğu, emeklediği yerden dizlerinin üstüne doğrulduğu, kendi tez ve iddialarını ortaya koymaya başladığı, savunma sanayisinde önemli adımlar attığı andan itibaren uluslararası sisteme karşı bir meydan okumayla ortaya çıktığını anlatan Çavuşoğlu, "Bu uluslararası sistem, Türkiye'yi her defasında hizaya getirecek bir yolu bulmuştu. Bazen darbeler, bazen ekonomik krizlerle ülkeye diz çökertmeyi başarmıştı." diye konuştu.

Birilerinin, karşısında dikte edilenleri elinin tersiyle itip güçlenmeye, kudretlenmeye başlayan Türkiye'yi gördükçe çıldırdığını dile getiren Çavuşoğlu, "Her hamlemiz, gelişim projemiz, Türkiye'nin her büyüme hafsalası onları çıldırttı." ifadelerini kullandı.

- Vekalet savaşları

Çavuşoğlu, ülkenin bütün organlarına ve hücrelerine kadar girmiş, unutulmaya bırakılmış, zamanı geldiğinde de uyandırılarak ülkeyi felç etmek üzere devreye alınan bir güruhun milletin üzerine uçakla, tankla, topla, tüfekle mermi yağdırdığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Millet, her şeye rağmen çıplak bedenleriyle 'Namusum, mukaddesatım ve vatanım' diyerek, buna geçit vermedi. Bu millet, eli öpülesi bir millettir. 15 Temmuz, tarihimizin nirengi noktalarından biridir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi, milletin ortaya koyduğu o büyük direnişi asla unutmayacağız. Bizim unutmadığımız gibi unutmayan birileri daha var. Bu girişimin arkasında olan, ellerinde tuttukları kuklalarla perde gerisinden onları yönetenlerin asla vazgeçmeyeceğini bileceğiz. Türkiye, 'vekalet savaşları' suretiyle yeni bir türbülansın içine sokulmak isteniyor. Güneyden, başka bölgelerden kuşatılmak isteniyoruz. Ne olursa olsun Türkiye, bütün bu kuşatmayı yaracak millete de ferasete de ruha da sahiptir."

- "Türkiye'yi kuşatanlara omuz vermek, siyasetçiye yakışmaz"

Türkiye güçlenirken ülkedeki iş birlikçilerin ülkeye saldırmak isteyenlerle beraber hareket ettiğini görmenin üzücü bir durum olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

"Bugün FETÖ, DHKP-C, PKK ağzıyla ortaya çıkıp konuşan siyasiler yok mu? Var. Bugün hala 15 Temmuz'da 250 şehidin ruhuna azap edecek şekilde, 'Bu, bir tiyatro oyunudur' diyenler yok mu? Var. Bunu bir tarafta FETÖ'cüler, bir tarafta ana muhalefet partisi diyor. Daha önceki akşam 'Bu, bir tiyatrodur' dedi ve aynı gün müebbet hapis cezasıyla yargı tarafından cezalandırılan insanları görmezden gelerek bunu yaptı. Böyle bir aymazlık, düşmanlık olabilir mi? Neler yaşandığının farkında olmayan, idrak yoksunu insanlar nasıl yaşıyor bu ülkede, anlamak mümkün değil. ByLock görüşmelerinde bu teröristlerin kendi aralarında hangi CHP'li ile ne tür girişimler içinde bulunduğunu hep görüyoruz. Mecliste ve değişik platformlarda, 'Bunun siyaset ayağı ne olacak?' diye tutturdular.

Israrla söyledik ki biz 30 Mart'tan, 7 Haziran'dan, 1 Kasım'dan önce teşkilatlarımızda var idiyse temizledik. 'Siz ne yaptınız?' diye sorduk. Milletvekilleriniz, basının önünde 'Biz 30 mart'tan önce FETÖ ile kol kola girdik' dediler ve istifa ettiler. Birgül Ayman Güler'di bu, sizin milletvekilinizdi. Bank Asya'nın etrafında dolanan Mahmut Tanal'ı, barışçı arkadaşları gördük. Sezgin Tanrıkulu'nun İHA'larla teröristlerin tepesine bindiği günde aynı FETÖ'nün, PKK'nın ağzıyla 'Ne yapıyorsunuz' diye soru sorduğunu gördük."

Çavuşoğlu, CHP'nin milletin gözünün içine baka baka bu ihanete ortak olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi kuşatıp felç etmeye çalışanlara omuz vermek, içimizdekilere, hele de siyasetçiye, ana muhalefet partisine hiç yakışmaz." dedi.

- "Uyanık olmak, tarih okumaları yapmak zorundayız"

Vekaleten Türkiye ile savaşanların net bir şekilde ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belçika'da PKK'yı terör örgütü listesinden çıkaran bir mahkeme kararı ortaya çıktı. Almanya, Avrupa sokaklarında terör örgütü mensuplarının posterlerini taşınarak, hatta cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayayan posterler taşınarak meydan okunuyor. Bunlar, kendi putunu yiyen müşriklere benzediler. 'İnsan hakları', 'özgürlük', 'teröre karşıyız' dediler ama ne zaman ki durum ortaya çıktı; 'Benim terörüm, senin terörün' diye muamele yaptılar. Biz uyanık olmak, tarih okumaları yapmak zorundayız. Bugün bölgemizi anlamak istiyorsak mutlaka 1914'teki 1. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan neticelere bakmak gerekiyor. Bu savaştan sonra Ortadoğu coğrafyasında, bu bölgede neler yaşandıysa bugün aynıları yaşatılmak isteniyor bu ülkeye. Bir insan, aynı delikten iki kere sokulmaz. Biz sokulmayacağız."

Çavuşoğlu, daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala ve Zekeriya Birkan ile açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar