Başbakan Yardımcılarının görev alanları belirlendi

65. Hükümetin kabinesinde yapılan başbakan yardımcılarının görev alanları bugün belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcılarının görev alanları belirlendi

Sonhaberler | Haber Merkezi

65. Hükümetin kabinesinde yapılan değişiklik sonrası, Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine ilişkin açıklamaları Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı. Hükümet Sözcüsü olarak atanan Bozdağ, diğer başbakan yardımcılarının görev alanlarının da belirlendiğini açıkladı. Buna göre; 

Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Sayın Başbakanımıza bağlı olarak çalışacaktır. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecek.

Yorumlar