Bakan Osman Aşkın Bak, işitme engelli olimpiyat şampiyonu sporcuları kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Temmuz ayında Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan sporcular ile federasyon yönetimini kabul etti.Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Samsun’da düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Osman Aşkın Bak, işitme engelli olimpiyat şampiyonu sporcuları kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Temmuz ayında Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan sporcular ile federasyon yönetimini kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics 2017) altın madalya kazanan milli sporcuları kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Bakan Bak, Ankara’da gerçekleştirilen tören ile bir günlük temsili askerlik yapan işitme engelli milli sporcuların kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. Bir günlük askerlik yapan işitme engelli milli sporculara ülkemizi koruyan askerlerimize gösterdikleri destekten dolayı teşekkür eden Bak, “Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Askerlik her Türk vatandaşı için onurlu bir görev. Bugün sizler de bu ortamı yaşadınız ve yaşattınız” diye konuştu.

“Milletimize yaşattığınız güzellikler için sizlere minnettarız”

Bakanlık görevini devraldığı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Deaflympics 2017’de emeği geçen herkese teşekkür eden Bak, “Antrenörlerimize, teknik direktörlerimize, hakemlerimize ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Bizlere, milletimize yaşattığınız güzellikler için sizlere minnettarız. Türkiye, burada çok başarılı bir organizasyon yaparak ülkemizin organizasyon düzenleme kabiliyetini ve engelli sporcularımıza yönelik yaptığı yatırımlarını dünyaya göstermiş oldu” dedi.

“Cumhurbaşkanımız spora büyük destek veriyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Türk sporuna verdiği desteğin önemine değinen Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

”Ben de uzun yıllar boyunca sporun içerisinde gerek yönetici gerek federasyon başkanı olarak yer almış bir ağabeyiniz ve kardeşinizim. Sizlerle gurur duyuyoruz. Müsabakaları izledik ve büyük heyecan duyduk, ülkemizi gururlandırdınız. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte yaptığınız organizasyon bizleri ayrıca mutlu etti. Başarılarınızın devamını bekliyoruz. Ülkemizin bayrağını dalgalandırmak için hep beraber çalışacağız. Askeri üniformalar sizlere çok yakışmış. Bütün platformlarda bizleri gururlandırdığınız için sizlere minnettarız.”

Yorumlar