Bakan Müezzinoğlu Kocaeli'de:

- "O karanlık 15 Temmuz akşamını aydınlık bir 16 Temmuz sabahına bu millet çıkardı. Kadınıyla genciyle, açığıyla kapalısıyla, her kesimiyle, farklı siyasi görüşle veya farklı yaşam felsefesiyle 'Vatanım' dedi, 'Bayrağım' dedi, 'Kaderim' dedi, 'Demokrasi' dedi, 'Milli irade' dedi, 'Benim kaderimle hiçbir hain oynayamaz' dedi, dünyaya örnek bir mücadeleyi gösterdi" - "Emeklimiz için daha iyisini, çalışanımız için daha iyisini, memurumuz için daha iyisini, vatandaşımız için daha iyisini, ekonominin daha çok büyümesini hesaplayabilen ve planlayabilen bir ülkeyiz, ama bundan rahatsız olanlar, bu hesaplarımızı ve planlarımızı bozmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bozamayacaklar ve bütün bunların üstesinden 14 yıldır nasıl geldiysek bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu Kocaeli'de:

KOCAELİ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "O karanlık 15 Temmuz akşamını aydınlık bir 16 Temmuz sabahına bu millet çıkardı. Kadınıyla genciyle, açığıyla kapalısıyla, her kesimiyle, farklı siyasi görüşle veya farklı yaşam felsefesiyle 'Vatanım' dedi, 'Bayrağım' dedi, 'Kaderim' dedi, 'Demokrasi' dedi, 'Milli irade' dedi, 'Benim kaderimle hiçbir hain oynayamaz' dedi, dünyaya örnek bir mücadeleyi gösterdi." dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret eden Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana ülke ve millet adına çok önemli sorumluluklar üstlendiğini belirterek, bu sorumlulukların hakkını verebilmek gayretiyle de gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Geriye dönüp baktıklarında 14 yıllık süre zarfında hayal edemedikleri çok güzel başarılara imza attıklarını dile getiren Müezzinoğlu, geleceğe baktıklarında 2023'te bu ülkeyi o hayal edilenin, hesap edilenin çok üzerinde bir noktaya hep birlikte taşıyacaklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu vurgulayarak, "Biz sadece AK Parti'lilerin partisi değiliz. Milletin partisi olarak 80 milyon ülke insanımıza ve 80 milyonun yarınlarını bugünden daha iyi yapabilme adına sorumluluğa talip olmuş ve ilk seçimden bu yana da milletimiz bu sorumluluğu hep bize tevdi etmiş." diye konuştu.

Bu yolculuğa millete inanarak çıktıklarını söyleyen Müezzinoğlu, güç, enerji ve gerektiğinde talimat kaynaklarının millet olduğunu söyledi.

- "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle 2001 de dahil kurulduğumuz günden bu yana genel başkanımızın parti üyesi olup olamayacağı, partimizin başörtülülülerinin parti üyesi olup olamayacağı, Anayasa Mahkemesinde kapatma davaları gibi bugün bize komik gelen, ama o gün birebir yaşadığımız sıkıntının karşısında hep şunu dedik; 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' Genel Başkanımızı milletvekili listelerinden çıkardılar, 'Milletvekili olamazsın', 'Muhtar bile olamazsın' diyerek manşetler attılar, ama biz buna rağmen 'Bu millet ne istiyorsa o olacak' dedik, bu milletle beraber olarak yolculuğumuzda millete olan inancımızı sarsmadan ve milletin hak ve hukukunu koruma anlayışını merkezde tutarak yolculuğumuzu yaptık."

Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının çok farklı örneklerini gösterdiklerini ve göstermeye devam ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu cümleyi söylerken Sayın Cumhurbaşkanımız düşündü mü bilmiyorum, ama ben şahsen bunu yeni fark ettim. 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' cümlesi 2009'dan sonra şu noktaya geldi; 'Dünyada da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' cümlesine döndü." şeklinde konuştu.

- "Milletin hayallerinin öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz"

Müezzinoğlu, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin dünyaya "Artık dünyada da hiçbir şey eskisi olmayacak" mesajını verdiğine işaret ederek, "Peşinden 'One minute' geldi. Sonra Birleşmiş Milletler'de 'Dünya beşten büyüktür' cümlesi gördük ki belirli güç odaklarını rahatsız etmiş." dedi.

Siyasi misyonlarının net ve belli olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, bu ülke için bu millet için bu milletin değerleriyle siyaset yaptıklarını, bu milletin hayallerinin, değerlerinin ve medeniyetinin öncülüğünü yapma gibi bir sorumlulukları ve taahhütleri olduğunu, milletin hayallerinin öncülüğünü yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

- "Millet dünyaya örnek bir mücadele gösterdi"

Bakan Müezzinoğlu, bu milletin geleceğini bugünden daha iyi yapmak gibi bir sorumlulukları olduğunu ve bunu yaparken önlerine engeller çıkarılacağını, ama hedeften vazgeçmeyeceklerini belirterek, geri dönüp baktıklarında kendilerini bütün bu fırtınalardan, bu samimiyet ve gayretlerinin kurtardığını söyledi.

"O karanlık 15 Temmuz akşamını aydınlık bir 16 Temmuz sabahına bu millet çıkardı." diyen Müezzinoğlu, "Kadınıyla genciyle, açığıyla kapalısıyla, her kesimiyle, farklı siyasi görüşle veya farklı yaşam felsefesiyle 'Vatanım' dedi, 'Bayrağım' dedi, 'Kaderim' dedi, 'Demokrasi' dedi, 'Milli irade' dedi, 'Benim kaderimle hiçbir hain oynayamaz' dedi, dünyaya örnek bir mücadeleyi gösterdi. Bize düşen bu millete layık olmak, bize düşen bu milletin hak ve hukukunu korumak ve bu milleti hakkı olan daha iyi daha güçlü yerlere bu ülkeyi ve bu milleti taşıyabilmek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bazı gazetelerin öğretmen, memur ve emekli maaşlarının ödenemeyeceğine ilişkin manşetler attığını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün bunları milletçe unuttuk. Emeklimiz için daha iyisini, çalışanımız için daha iyisini, memurumuz için daha iyisini, vatandaşımız için daha iyisini, ekonominin daha çok büyümesini hesaplayabilen ve planlayabilen bir ülkeyiz, ama bundan rahatsız olanlar, bu hesaplarımızı ve planlarımızı bozmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bozamayacaklar ve bütün bunların üstesinden 14 yıldır nasıl geldiysek bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz."


Yorumlar