Bakan Kurtulmuş'tan taşeron açıklaması

Bakan Kurtulmuş, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını şimdi sözün halkta olduğunu söyledi. Kurtulmuş, taşeron konusunda da yeni bir çalışmanın bakanlar tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kurtulmuş'tan taşeron açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Bakan Kurtulmuş, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını şimdi sözün halkta olduğunu söyledi. 

Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Mevcut anayasa değişiklik paketi, rejim değişikliğiyle ilgili bir paket değildir; sistem değişikliğidir. Bir rejim değişikliği tartışılıyor olsaydı, egemenlikle ilgili konuları içermesi gerekirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tartışması yoktur. 

DÜN YAYINLANAN KHK'LAR

OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kuruldu. İşten atılanlar, uzaklaştırılanlar, kapatılan dernekler, vakıflarla ilgili bir itiraz mercisi olarak 7 kişilik bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştır. Gerekirse Bakanlar Kurulu birer yıl süreyle çalışma takvimini uzatabilecektir. Bu iç hukuk sürecinin objektif yürüyeceğine inanıyoruz. Gözaltı süresinin 30 günden 7 güne indirilmesi de önemlidir. İlk 5 gün içerisinde avukatla görüşme yasağı da kaldırılmıştır. KHK'lar çerçevesinde 367 kişi ihraç edilmiştir, 124 kişi de göreve iade edilmiştir. Gazilerin tümünün arasındaki farkların kaldırılarak, yaklaşık 19 bin kişi 1404 lira 2150 lira arasında gazilik maaşı alacaklardır. Bu kapsamda 4 KHK ile çok sayıda karar alındı. 

ASTANA GÖRÜŞMELERİ

Hayırlı sonuçlar vermesini, Suriye'de adil ve kalıcı barışa zemin hazırlamasını temenni ediyoruz. Suriye halkı çok çekti. 6 yıl boyunca gelişen son derece acımasız, kanlı bir savaşla karşı karşıya kaldık. 600 bin Suriyeli öldü, canım şehirler yerle bir edildi. 13 milyon Suriyeli ya Suriye içerisinde, ya da Suriye dışarısında göçmen hale geldi. Artık bu ağır tabloyu geriye çevirmek, "Suriye Suriyelilerindir" prensibi içerisine getirmek bütün uluslararası camianın sorumluluğudur. Biz bu süreçten umutluyuz. İlk sefer 6 yıl sonra savaşan taraflar masanın etrafında bir araya gelecek. Başta en aykırı görüşler uzlaşılacak noktalara gelecektir. Türkiye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve ABD'nin olumlu katkıları olmasını temenni ediyoruz. 

TRUMP'TAN 2 TALEP

Bu süreçte hem Ortadoğu, hem dünya siyasetinde yeni yol haritalarının ortaya konulacağı anlaşılmaktadır. Bu çerçevede özellikle Türkiye ile ABD ilişkileri bakımından eski yönetim tarafından yapılan hataların tekrarlanmaması niyetindeyiz. Bu çerçevede Trump yönetiminden Türkiye- Amerika ilişkilerini yeniden güçlendirmek için 2 konuda görüşlerini yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bunlardan biri Gülen'in Türkiye'ye iadesi, hem bu süreç içerisinde kendi örgütü ile haberleşmesinin kesilmesi ABD yönetiminden en temel isteklerimizden birisidir. Bu müttefiklik hukukumuzun gereğidir. İkincisi PYD'ye verilen desteğin kesilmesidir. Bu silahlı gücün bölgedeki istikrarsılığın nedeni olduğu açıktır. 

FAİZ ARTIRIMI VE MB POLİTİKASI

Merkez Bankası PPK'yı düzenli yapıyor. Bu olağanüstü durum değil. Merkez Bankası para politikası bakımından bağımsız bir kuruldur. Biz de görüşlerimizi söyleriz, Merkez Bankası'nın nasıl karar alacağını bekleriz.

REFERANDUM TARİHİ VE OHAL

Meclis bu kararı Cumhurbaşkanı'na iletecek. Cumhurbaşkanı da onaylarsa, Resmi Gazete'de yayınlanacak ve 60 gün içerisinde referandum yapılacak. OHAL başka, bu başka mesele. Tarih bir ortaya çıksın.

MECLİS'İN TATİLE GİRMESİNE CHP'NİN İTİRAZLARI

9 Ocak'tan bu yana geçen süreçte çok yoğun bir mesai harcandı. Dolayısıyla CHP'nin bir takım mazeretler üretmesine gerek yok. Bundan sonra Meclis'in yapacağı bir şey yoktur, Meclis defteri kapanmıştır. Halkın oylamasına sunacağız. CHP'li arkadaşların bu olgunluk içerisinde süreci yönetmesi gerek. Bunların arkasından bir şey çıkmaz.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO KONUSU

Bakan Kurtulmuş, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu konu uzun zamandır gündemimizde biliyorsunuz. Çalışmalar bakanlıklarımız nezdinde devam ediyor. Neticelendiğinde ayrıca bir açıklama yapacağız" dedi. 

Yorumlar

TAŞERON Bakan Kurtulmuş, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu konu uzun zamandır gündemimizde biliyorsunuz. Çalışmalar bakanlıklarımız nezdinde devam ediyor TAŞERON YASASI 2 YIL YETMEDİMİ...........2016 % 95 BİTTİ NE OLDU HALEN BİR ŞEY YOK CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ AÇIKLAMA YAPTI TAMAM DEDİ REFARANDUMDAN ÖNCE MÜJDELİ HABER BEKLİİİİİ
TAŞERON Bakan Kurtulmuş, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını şimdi sözün halkta olduğunu söyledi. Kurtulmuş, taşeron konusunda da yeni bir çalışmanın bakanlar tarafından yürütüldüğünü açıkladı. 2 YILDIR ÇALIŞMALAR BİTMEDİMİ TAŞERONDA 2017 OCAKTA KAMUYA AKTARILACAKTI NE OLDU İNSANLARDA GÜVEN KALMADI 2 YILDIR TAŞERON YASASINI BEKLİİİİİİİİİİ
TAŞERON TAŞERON İŞÇİLERE KADRO KONUSU Bakan Kurtulmuş, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu konu uzun zamandır gündemimizde biliyorsunuz. Çalışmalar bakanlıklarımız nezdinde devam ediyor. Neticelendiğinde ayrıca bir açıklama yapacağız" dedi. 2 YIL BİTTİ TAŞERONDA HALEN BİR ŞEY YOK
TAŞERON DAHA ÖNCE NUMAN KURTULMUŞTA AÇIKLAMA YAPMIŞTI TAMAM DEDİ HALEN BAKANLARIN ÇALIŞMASI 2 YILDA BİTMEDİ 2016 % 95 BİİTİ 2017 OCAKTA CANİKLİ KAMUYA AKTARILACAK DEDİ YİNE YOK İNSANLAR KİME GÜVENECEK EN SON CUMHURBAŞKANIMIZDA TAMAM DEDİ BAKALIM NE OLACAK
TAŞERON Bakan Kurtulmuş, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını şimdi sözün halkta olduğunu söyledi. Kurtulmuş, taşeron konusunda da yeni bir çalışmanın bakanlar tarafından yürütüldüğünü açıkladı. 2 YIL BAKANLARA YETMEDİMİ..........2017 OCAKTA KAMUYA AKTARILACAK DEDİ SABIR DİYORLAR 2 YIL SABIR YETMEZMİ KENDİMİZİ BU İNSANLRIN YERİNE KOYALIM HEP OYLAMA İCRAAT OLMADI İNSANLAR ARTIK GÜVENMİYOR