Bahçeli soruları yanıtladı:

- "(Afrin'den sonra olası Münbiç operasyonu) Çok basit, çayla şeker gibi. Eğer şekeri yerseniz zararı var, çayı içerseniz zararı var, ikisi bir arada olursa keyif olur" - "Sayın Başbakan, açık kalplilikle, televizyonlarda da ifade ettiği şekliyle Afrin operasyonunun yani Zeytin Dalı operasyonunun amacını net olarak ifade etmiştir. Onun ifadesiyle yetinmekte yarar vardır, televizyon konuşmacıları gibi kafamıza göre yorum getirmeyelim"

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli soruları yanıtladı:

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin'den sonra Münbiç'e de operasyon yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Çok basit, çayla şeker gibi. Eğer şekeri yerseniz zararı var, çayı içerseniz zararı var, ikisi bir arada olursa keyif olur." dedi.

Bahçeli, Kızılcahamam'da yapılan, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısı sonrası, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İttifak komisyonu toplantıları ve takvimine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Komisyonun değerli üyeleri, toplantılarını yapmıştır. Toplantının adabı üzerinde ve takvimi üzerinde bazı prensiplere ulaşmışlardır. Onların gerçekleşmesini beklemekle ilgili çok da uzun sürmeyeceği görüşündeyim." dedi.

- "Çok basit, çayla şeker gibi"

Operasyona yönelik dün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesinin detaylarının sorulması üzerine ise Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız dün akşam bizleri telefonla arayarak görüşme isteğinde bulunmuşlardır. Bizden önce de Almanya'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşme isteğini iletmiş. Zannediyorum Almanya dönüşü yetişmediği için pazartesi veya salı günü o gerçekleşme olacaktır, diye düşünüyorum.

Sayın Başbakan, açık kalplilikle, televizyonlarda da ifade ettiği şekliyle, Afrin operasyonunun, yani Zeytin Dalı operasyonunun amacını net olarak ifade etmiştir. Onun ifadesiyle yetinmekte yarar vardır, televizyon konuşmacıları gibi kafamıza göre yorum getirmeyelim."

"Afrin'den sonra Münbiç'e de operasyon yapılmasına" ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Çok basit, çayla şeker gibi. Eğer şekeri yerseniz zararı var, çayı içerseniz zararı var, ikisi bir arada olursa keyif olur." karşılığını verdi.


Yorumlar