Bahçeli, referandumda ne yapacaklarını açıkladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, anayasa değişikliği referandımda 'evet' kampanyası üzerine çalışacaklarını açıkladı. Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın 'MHP'li bakan' açıklaması için ise ilginç bir yorumda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli, referandumda ne yapacaklarını açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli anayasa değişiklik teklifinin TBMM'den geçmesi halinde referandumda ne yapacakları hakkında açıklama yaptı. Devlet Bahçeli, "Kampanyamızı 'evet' üzerine kuracağız" dedi. Öte yandan Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın, “yeni sistemde MHP'li bakanlar da olabilir“ yönündeki sözlerine ilişkin, “Zannederim, karanlıkta göz kırpmışlar, bizim haberimiz yok“ diye konuştu. Bahçeli, Anayasa değişiklik teklif sürecinde hiçbir pazarlık yapmadıklarının altını çizdi.

Bahçeli, “MHP’ye haksız suçlamalar yapıldı. MHP milletin talepleri doğrultusunda anayasa değişikliği kararı aldı. Karanlıkta göz kırpmışlar bizim haberimiz yok” dedi. Bahçeli, “peki böyle bir teklif gelirse ne yapasınız?” soruna ise, “2019’a daha 3 yıl var. Kim öle kim kala” cevabını verdi. MHP lideri Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda oylamaları devam eden anayasa değişiklik teklifi için yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi: 

Birinci turdaki genel eğilim ikinci turda da aynısı ile devam etmektedir. Bunun yorumu şudur: Anayasa değişikliği millet huzuruna çıkabilecek bir yola girmiştir. Referandum bu gidişatla kaçınılmaz olacaktır. Referandum kampanyamızı "evet" üzerine kuracağız. Teklifin referandumda halkımız tarafından kabul göreceği inancındayım.

Yorumlar