Bahçeli'nin önerisi gündeme bomba gibi düştü

MHP Genel Başkanı Bahçeli, hükümete yaptığı çağrıda erken seçim talebinde bulundu. Bahçeli seçim için tarih de verdi: 26 Ağustos 2018. Bahçeli'nin önerisi siyaset gündemine bomba gibi düştü. İlk açıklama AK Parti'den geldi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, önerinin parti organlarında değerlendirilebileceğini söyledi. Bahçeli'ye CHP'den de cevap gecikmedi. CHP Grup Başkanvekili Tezcan, her zaman erken seçime hazır olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'nin önerisi gündeme bomba gibi düştü

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018'de erken seçim yapılması önerisi siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı. ilk cevap  Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi. Bakan Bozdağ "Bu çağrıyı değerlendireceğiz. Ayrıca bu erken seçim çağrısı yetkili organlarda değerlendirilebilir" dedi. Bahçeli'nin erken seçim çağrısına hükümetten cevap geldi. Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ erken çağrısı hakkında "Bu çağrıyı değerlendireceğiz. Yetkili organlarda bu çağrı değerlendirilebilir." açıklamasını yaptı.

CHP'DEN DE CEVAP GELDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin önerisine CHP'den hodri meydan tepkisi geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 3 Kasım 2019'da planlana seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması çağrısına cevap verdi. Bahçeli'nin erken seçim çağrısı için Bülent Tezcan, "Hodri meydan, biz her zaman hazırız" dedi.

İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir” dedi. 

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ YARIN GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Bahçeli'nin yaptığı açıklamanın yankıları devam ederken Ankara'dan farklı bir haber ajanslara düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yarın görüşeceğini açıkladı.

Yorumlar