Bahçeli: AK Parti ile yan yana mücadelemizi sürdüreceğiz

MHP lideri Devlet Bahçeli Ak Parti ile birliktelik mesajını yineledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: AK Parti ile yan yana mücadelemizi sürdüreceğiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemini 2019'a tam manasıyla tesis etme maksayı ile birlikte ve yan yana mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Devlet Bahçeli'nin gündeminde seçim barajı vardı. Seçim barajı üzerinden MHP üzerinde yapılan algı operasyonuna sert çıkan Bahçeli, "16 Nisan'da sizlerin oyları ile anayasal bir içerik kazanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra seçim barajı yeniden düşünülmelidir dedik bir kıyamettir kopardılar.Kötülük abideleri ile iyi niyetli görüşlerimizi çarpıtarak yansıttılar.Baraj endişesine kapıldığımızı iddia ettiler. MHP baraj korkusu olan değil barajlara rağmen bugünlere gelen büyük bir millet eseridir. Baraj olursa geçeriz, önümüze set çekerlerse aşarız. " ifadelerini kullandı.

"SİYASİ KUNDAKÇILIK YAPIYORLAR"

Paravan ve sözde anket firmaları da MHP’yi baraj sorunu yaşayan bir parti sunacak kadar siyasi kundakçılık yapıyorlar.

Bizim gücümüzü öğrenmek isteyenler, aziz milletimizin tertemiz irade ve vicdanına baksınlar. MHP’nin yükselişini görmek isteyenler yürekleri yetiyorsa, cesaretleri varsa gelsinler de Selendi’ye sorsunlar.

‘Hayır’ bloğunun sözde önderliğine soyunan CHP, PKK’nın siyasi uzantıları ve kıyıda köşede kalmış çürük-çarık siyasi oluşumlardan medet umarak ittifak arayışına başlamıştır. FETÖ de el avuç ovuşturmaktadır. Fare deliğe sığmamış, bir de kuyruğuna kabak bağlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olduğunu söylemiştir.

"İPLİSİ İPSİZİ BİR ARAYA GELMEK İÇİN ZEMİN ARAYIŞINDA"

Sözüm ona adalet yürüyüşünde yollara saçtıkları işbirliğini sandıkta nihayete erdirmek için, CHP’si HDP’si iplisi ipsizi yeniden bir araya gelmek için zaman ve zemin arayışındadır. Şayet önümüzdeki siyasi süreçte cepheleşme keskinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alır 16 Nisan’ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse, MHP buna duyarsız kalmayacaktır. Kaostan beslenenlerin 15 Temmuz’dan bu yana sürdürdüğümüz ilkesel duruşumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

"YAN YANA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Fitne ve fesat taşıyıcılığı yapanların karşısına çıkacağız, asla taviz vermeyeceğiz. Çizgimizi bozmayacağız. Dedik ki bu durum karşısında partimiz 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini tesis etmek maksadıyla birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir. Nifaka karşı bir olacağız.

“MUSTAFA KEMAL OLUR YENİ DÜVELİN KARŞINA YİNE DİKİLİR VE KAÇTIKLARI YERE KADAR KOVALARIZ”

Cephe mantığıyla karşımıza geçen yıkım ittifakı, ülkülerimizden ve ilkelerimizden ödün vereceğimizi zannediyorsa şimdiden uyarıyorsa halt ediyor, baltayı taşa vuruyor demektir. Bunlar Diyojen olsa Alparslan oluruz. Damat Ferit, Ali Kemal olsalar tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi tepemizde bomba yağdırsalar Mustafa Kemal olur yeni düvelin karşına yine dikilir ve kaçtıkları yere kadar kovalarız. Yegane gücümüz ve dayanağımız aziz milletimizdir.

Pensilvanya’dan beslenen, Türk düşmanlarıyla düşüp kalkan, aziz milletimize sömürgecilik dayatması yapanlar vaziyet almışken ‘ben’ diyemeyiz. Yine de Türkiye’yi ele geçirmeye kalkanlara zafer narası attırmayız. Zor oyunu bozacağız. Zira başka yolu yoktur, tüm çıkışlar da kapalıdır. Seçenekler artık ikiye inmiştir. Ya istiklal ya izmihlal diyenlere, istiklal öğreteceğiz. Ya millet ya zillet tercihinde, her daim millet diye haykırıp zillete heves edenleri ayaklarımızı altına alıp cesaretle çiğneyeceğiz.

“ERKEN SEÇİMİN SİYASİ BELİRSİZLİK DOĞURMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR”

MHP muhtemel bir erken seçime iyi bakmadığını her fırsatta dile getirmiştir. Türkiye, 2 yılda üç defa sandık başına gitmiştir. Şu anda seçilmiş hükümet görevinin başındadır, kaygıya gerek yoktur. Uyum yasaları sağlanmadan, yeni sistemin taşları yerli yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir. Elbette Türkiye içte ve dışta terörle mücadele anlamında yoğun çaba sarf ederken, bun çabaların erken seçimle akamete uğramasına göz yumamayız.

Yorumlar