Avrupa, AK Parti'li kadınların mektubuna sessiz kaldı

- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, yabancı parlamenterlere, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan birer mektup gönderdi - Çam'ın mektubuna cevaben, Balkan ülkelerinden üzüntülerin ifade edildiği mektuplar gelirken, Avrupa ülkelerindeki parlamenterlerden geri dönüş olmadığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa, AK Parti'li kadınların mektubuna sessiz kaldı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kollları Başkanı Lütfiye Selva Çam, yurt dışında çeşitli vesilelerle birlikte çalıştıkları parlamenterlere gönderdiği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe girişimini ve sonrasında yaşananları anlatan mektubuna, Avrupa'dan yanıt verilmedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin, İngiltere, Azerbaycan, Kosova, Bulgaristan, Pakistan, Nepal, Gürcistan, Kore, Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Kazakistan, Afganistan, Tunus, Polonya, Arnavutluk, Batı Trakya, Avusturya, Ürdün ve Belçika'daki birlikte çalıştıkları parlamenterlere birer mektup gönderdiğini belirtti.

Mektupta, Anadolu topraklarının bin yıllık tarihi boyunca en çirkin ve en alçak saldırıya uğradığını, Türkiye üzerinde yapılmak istenen oyunları, o gecede yaşananları ve Türkiye halkının bu girişime karşı gösterdiği tepkiyi anlattıklarını ifade eden Çam, mektupla Türkiye'deki tabloyu tüm gerçekleriyle yansıtmak istediklerini bildirdi.

- Batı ülkeleri şaşırtmadı

Çam, bazı yabancı milletvekillerinden cevaben, üzüntülerini anlatan mektuplar geldiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Mektup gönderdiğimiz arkadaşlarımızdan sadece Kore, Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan ve Balkan ülkelerinden dönüşler oldu. Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ettiler. Bu bizi de memnun etti. Ancak Batı dünyasında bu tür olaylarda dostluğun olmadığını gördük, kendilerinden bize herhangi bir dönüş olmadı. Açıkçası bu da bizi üzdü. Burada bir örgüt, savaş kurallarında da olmayan bir şekilde bizim kutsal yerimiz Parlamento'ya bir saldırı oldu. Bunu görmezlikten gelmeleri içler acısı bir durum. Sohbet ettiğimiz, dostluk ilişkilerini geliştirdiğimiz kadın vekillerin özellikle kadın duyarlılığını bile göstermemiş olmaları üzücü."

Yurt dışındaki muhataplarını Türkiye'ye davet ettiğini de açıklayan Çam, "Sadece Parlamento'yu görmelerini istiyorum. Meclis'in içine girdiklerinde olayın ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu görecekler." diye konuştu.

Yorumlar