Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü

- Başbakan Yıldırım: - "Ankara, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ülkemizin başkenti olma onurunu bugün de layıkıyla taşımaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'nın, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye'nin başkenti olma onurunu bugün de layıkıyla taşıdığını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İşgaller, katliamlar ve türlü entrikalarla tarihten silinmesi planlanan Türk milletinin, vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmak için destansı bir mücadele verdiğini ve zafere ulaştığını belirten Yıldırım, Ankara'nın, büyük zafere giden yolda istiklal mücadelesinin karargahı ve milli iradenin tecelligahı olarak tarihi bir vazifeyi ifa ettiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'yı, üstlendiği hayati rolü başarıyla icra etmesi dolayısıyla cumhuriyetin başkenti ilan ettiğini anımsatan Yıldırım, devletin bütün müesseselerinin Ankara'da teşekkül ettiğine, milletin var olma iddiasını Ankara'dan dünyaya duyurduğuna işaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda olduğu gibi gelişmesi ve ilerlemesinde de önemli kararların alındığı Ankara'nın, cumhuriyet ile hızlı bir gelişme süreci yaşadığını kaydeden Yıldırım, "Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ülkemizin başkenti olma onurunu bugün de layıkıyla taşımaktadır. Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutlarken Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar