Altaç’tan Kudüs açıklaması

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.Altaç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti...

Google Haberlere Abone ol
Altaç’tan Kudüs açıklaması

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Altaç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını kabul edilemez olduğunu belirterek, bunun barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbe olduğunu söyledi. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının, barış sürecini onlarca yıl geri götüren bir karar olduğunu ifade eden Altaç, “Bu karar, bölgeyi kargaşaya, krize, kaosa, çatışmalara ve ateşe atma kararıdır. Trump’ın aldığı karar bölgeyi büyük bir şiddet sarmalına sokacaktır. Kudüs ilk kıblemiz, üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliğini kazanmış olan ve bu niteliğiyle dünyanın göz bebeği bir şehirdir. Kudüs’e sahip çıkmak, korumak, dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir. Bölgeyi kan gölüne çevirecek bu tür açıklamaları dünyadaki diğer aklıselim milletler tarafından devletler tarafından kesinlikle tanımayacağını Türkiye’nin de bu konudaki en iyi mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın vereceğini biliyoruz. Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD ve İsrail’i hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır” dedi.

Yorumlar