AKPM'li Komisyon Başkanı Jensen Mecliste

- AKPM Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Jensen, AK Parti, CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
AKPM'li Komisyon Başkanı Jensen Mecliste

TBMM (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Mogens Jensen, beraberindeki heyetle AK Parti, CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti.

Jensen ve beraberindeki heyet, ilk olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bir araya geldi.

Elitaş, Türkiye'nin 15 Temmuz'da, tarihte ender görülen bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatarak, Türk halkının dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini ve üniforma giymiş terör örgütüne karşı birlik içinde mücadele ettiğini söyledi.

Tüm siyasi partilerin, tüm Türk halkının darbe girişimini püskürtmek için elinden geleni yaptığını dile getiren Elitaş, darbe girişiminin, insanların milli iradesine sahip çıkarak engellendiğini vurguladı.

AKPM Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Jensen de darbe girişimini en şiddeti şekilde kınadıklarını vurguladı.

Hayatını kaybedenler ve yaralılardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Jensen, "Amacımız, Türkiye'ye bu güç zamanlarında destek olmaktır, bir el uzatmak, Türkiye'nin bu zamanları, ortak değerleri gözetecek şekilde aşmasında yardımcı olmaktır. Bu ortak değerler de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüdür. Türk halkı için bir an evvel normal koşulların tesis edilmesini umut ediyoruz." dedi.

Jensen daha sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile basına kapalı görüştü.

Yorumlar