AK Partili Şahin: AYM, HDP'lileri tahliye edebilir

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin HDP milletvekillerini tahliye edebileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Şahin: AYM, HDP'lileri tahliye edebilir

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuran tutuklu 10 HDP’li vekil için “AYM, Mehmet Haberal kararında olduğu gibi bunlarla ilgili 'Bu kişiler henüz milletvekilidir, dolayısıyla milletvekilliği yapmaları asıldır’ diyerek bir karar verirse tahliye edilirler”dedi.

Karabük’ün Safrabolu ilçesinde bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Şahin, aralarından HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da olduğu, 9 Kasım’dan bu yana tutuklu bulunan vekillerle ilgili konuştu.

Basın toplantısında, daha önce HDP’li vekiller için sarfettiği “Tutuklanmasalar daha iyi olurdu” sözleri hatırlatılan Şahin, hala aynı fikirde olduğunu söyledi. AK Partili vekil sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü, ben meclis başkanlığı yapmış biri olarak‘Gerçekten demokratik bir ülkede parlamento aritmetiği ölüm ve kesinleşmiş mahkeme kararıyla ancak değişmelidir’ diye düşünürüm.”

Şahin, tutuklu bulunan HDP’li vekillerin AYM’ya yaptıkları başvuruya da değindi: “Mehmet Haberal kararında AYM’nin bir görüşü var. Diyor ki, ‘Milletvekilleri cezaevinde tutuklu. Ancak bu kişi cezaevindeyken milletvekili seçilmiş parlamenterlik yapamıyor.’ Bir milletvekilinin parlamenterlik yapması önüne bir engel konmamalıdır, kesinleşmemişse hakkında ki hüküm. Şimdi AYM’ye bireysel başvuru hakkında bulundular. Muhtemelen AYM, Mehmet Haberal kararında olduğu gibi bunlarla ilgili, bu kişiler, ‘Henüz milletvekilidir, dolayısıyla milletvekilliği yapmaları asıldır’ diyerek bir karar verirse tahliye edilirler.”

Yorumlar