AK Parti'den CHP'ye eleştiri

-AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: -"CHP, HDP'nin boşalttığı yeri doldurmak için gayret gösteriyor" -"CHP, PM Bildirisiyle Yenikapı ruhuna fatiha okuttu. Meydanların ruhunu okumayan, milletin gönlüne göre hareket edemeyen CHP, anamuhalefet partisi olmayı hak etmediğini göstermiştir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den CHP'ye eleştiri

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin, HDP'nin boşalttığı yeri doldurma gayretinde olduğunu belirterek, PM Bildirisi ile "Yenikapı ruhuna fatiha" okuttuğunu söyledi.

Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Parti Meclisi Bildirisine tepkilerini dün Başbakan Binali Yıldırım'ın "kepazelik" olarak nitelendirdiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün sonra PM'yi toplayan CHP'nin, yargının HDP'lilerle ilgili başlattığı sürecin hemen ertesinde olağanüstü toplantıya çağırdığını anımsattı.

CHP'nin aşırı bir ikilem içinde olduğunu vurgulayan Elitaş, "CHP; HDP'nin boşalttığı yeri doldurmak için gayret gösteriyor. Başbakanımızın Bayburt ve Erzincan'da söylediği çok önemliydi; 'Muhakkak ki seçimle gelen seçimle gitmelidir. Ama seçimle gelenlerin terörle birlikte faaliyet göstermelerine hiçbir demokratik sistem ve hukuk devleti müsaade etmez.' CHP'nin bu hassasiyete dikkat etmesi gerekir. Ama Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP'nin, bu hassasiyeti hiç ciddiye almadığı gözüküyor." ifadesini kullandı.

Elitaş, Menderes'in seçimle geldiğini, darağacında görevinin sonlandığını, Erbakan seçimle geldiğini, irtica söylemleriyle götürüldüğünü, Recep Tayyip Erdoğan seçimle geldiğini, şiirle indirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Merve Kavakcı seçimle geldi, TBMM'den haddi bildirilmek üzere dışarıya çıkarıldı. 14 Mart 2008'de AK Parti'ye kapatma davası açıldığında o zamanki CHP yönetimi, 'şeriatın kestiği parmak acımaz' demişti. 70 AK Parti'linin, 39 milletvekilinin siyasi yasaklı olmasını 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diye ifade eden CHP'nin; terörle müzahir olduğu iddia edilen bir siyasi partinin temsilcileri hakkında 'seçimle gelen seçimle gidebilmelidir' ifadesi, hakikaten millet vicdanını rahatsız eden bir açıklamadır. Nasıl ki HDP, seçildiği millete karşı yaptığı fütursuz tavırların sonucunda sandıkta hesabını verecekse CHP de HDP'nin sözcüsü olmanın karşılığını yapılacak seçimlerde muhakkak halktan alacak."

-"CHP'yi daha milli olmaya davet ediyorum"

Elitaş, "Yenikapı ruhu öldü mü?" sorusuna, "Yenikapı'nın bütün ruhunu bir tarafa bırak, CHP 6 Kasım tarihli bildirisiyle Yenikapı'nın ruhuna fatiha okuttu. Biz sadece FETÖ ile değil, Türkiye'nin geleceğine, bekasına kim kastettmişse bütün terör örgütleriyle mücadele edeceğimizi açıkça beyan ediyoruz ve milletimiz de bizden bunu istiyor. Meydanların ruhunu okumayan, milletin gönlüne göre hareket edemeyen CHP, anamuhalefet partisi olmayı hak etmediğini bu bildirisiyle göstermiştir." dedi.

TBMM'de bulunan bütün partilerle yollarına devam edeceklerini belirten Elitaş, anayasa değişikliğiyle ilgili teklif konusunda, "Umarız, dileriz ki CHP yöneticilerinin aklı başına gelir. Teklifi eleştirebilir, karşı çıkabilirler ama bizi suçlayarak bir noktaya gitmeleri doğru bir yaklaşım tarzı değil. Bize hakaret ederek, çeşitli ithamlarda bulunarak uluslararası camiada kafa karışıklığı ortaya çıkaracak bir söylemin Türkiye'nin işine yaramadığını CHP'nin çok iyi bilmesi gerekir. Onun için CHP'yi daha milli olmaya davet ediyorum." görüşüne yer verdi.

-"Manşetlerle Başkan seçilmiyor"

ABD'nin heyecanlı bir seçim kampanyası geçirdiğini, kampanya sonucunda medya ve anketlerden farklı bir sonucun ortaya çıktığına değinen Elitaş, "Trump'ın özellikle medya tarafından aşırı şekilde hedef tahtasına getirilmesi, sürekli eleştirel noktaya getirilmesi sanki seçileceğinin ayak izleri gibiydi. Manşetlerle başkan seçilmiyor." dedi.

Elitaş, seçim sonuçlarıyla ABD'nin Fetullah Gülen konusunda bakışının değişip değişmeyeceği sorusuna, "Onu zaman geçtiğinde göreceğiz. ABD müttefikimiz ve stratejik ortağımız. ABD'nin stratejik ortak değerlerine ve hükümlerine uygun davranmasını beklemek bizim en doğal hakkımız." yanıtını verdi.

Yorumlar