AK Parti'nin tezkere üzerine konuşması

- AK Parti İstanbul Milletvekili Çonkar: "Bugün Irak ve Suriye'de, ABD, Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi bölge dışı pek çok ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda yoğun faaliyetleri devam ederken, kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalışırken, Türkiye olarak risk ve tehditlerle karşı karşıya kalırken hiç kimsenin bizden kendi kabuğumuza çekilmemizi veya dayattıkları politikalara dahil olmamızı beklemeleri gerçekçi olamaz" - "Sınırlarımızın her bölgesinde bazı müttefiklerimizin desteklediği taşeron terör örgütleri kukla devlet kurmaya çalışacak, biz de sessiz kalacağız. Kimse kusura bakmasın, güney sınırlarımızın altında kötü niyetli hiçbir harekete göz yummayacağız, terör örgütlerinin buralarda yuvalanmasına ve Türkiye'ye saldırılar düzenlemesine fırsat vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin tezkere üzerine konuşması
TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, "Bugün Irak ve Suriye'de, ABD, Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi bölge dışı pek çok ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda yoğun faaliyetleri devam ederken, kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalışırken, Türkiye olarak risk ve tehditlerle karşı karşıya kalırken hiç kimsenin bizden kendi kabuğumuza çekilmemizi veya dayattıkları politikalara dahil olmamızı beklemeleri gerçekçi olamaz." dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Irak ve Suriye Tezkeresi görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Çonkar, 15 Temmuz gecesi Meclis başta olmak üzere devletin kurumlarına, halkın üzerine bombalar atıldığını, ülkenin büyük bir alçaklık ve ihanet ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
Türkiye'nin gelişme ve büyüme sürecinde, ülkenin büyümesinden rahatsız olanlar tarafından zaman zaman saldırılara maruz kaldığını ve dış politikada yalnız bırakılması için çeşitli adımlar atıldığını belirten Çonkar, tüm saldırıların, çabaların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, siyasi partilerin kararlılığı ve halkın feraseti, vatanseverliği ile boşa çıktığını vurguladı.
Çonkar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra batı dünyasının Türkiye'den ve demokrasiden yana bir tavır ortaya koyamadığının altını çizdi. Türkiye'ye insanlık dersi vermeye çalışanların önce kendilerini hesaba çekmeleri gerektiğine işaret eden Çonkar, batı ülkelerinin Türkiye'nin yakınlığını kaybetmemeleri gerektiğini anlattı.
Türkiye'nin komşu ülkelerinde barışın, istikrarın, refahın oluşturulmasını hedeflediğini aktaran Çonkar, ancak Irak ve Suriye'de yaşanan çatışma ve kaos ortamlarının, bölgenin ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.
Irak ve Suriye'de bir an evvel tehditlerin ortadan kaldırılması ve bölge güvenliğinin sağlanması gerektiğini dikkati çeken Çonkar, Türkiye'nin bu nokta da sorunların siyasi çözümle sonlandırılmasından yana bir tavır ortaya koyduğunu vurguladı.
Türkiye olarak ulusal bütünlüğün korunmasını tehdit edecek her türlü unsurlara gereken cevabın verileceğini ve bu doğrultuda gerek DAEŞ gerekse PKK unsurlarıyla mücadelenin sürdürüldüğünü Çonkar, Fırat Kalkanı Operasyonu'na değinerek, "Doğrudan müdahale kapasitesine ve kararlığına sahip bir ülke olduğumuzu dost ve düşman herkese göstermiş olduk." ifadesini kullandı.
Çonkar, sınırda yaşananlara sessiz kalmayacaklarının herkes tarafından bilinmesi gerektiğine işaret ederek, "Tüm dünya bilmelidir ki içindeki hainleri de bir ölçüde temizlemiş olan Türkiye, PKK ve uzantıları olan terör örgütlerine, bundan sonra daha fazla kararlıkla ve etkili bir şekilde gereken müdahaleyi yapacak ve en başta Kürt kardeşlerimiz ve bölge halkı bu taşeron terör örgütünün zulmünden kurtulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin her zaman barıştan yana olduklarının, ancak karşı tarafın da aynı düşünceye sahip bulunması gerektiğinin altını çizen Çonkar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün Irak ve Suriye'de, ABD, Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi bölge dışı pekçok ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda yoğun faaliyetleri devam ederken, kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalışırken Türkiye olarak risk ve tehditlerle karşı karşıya kalırken hiç kimsenin bizden kendi kabuğumuza çekilmemizi veya dayattıkları politikalara dahil olmamızı beklemeleri gerçekçi olamaz. Sınırlarımızın her bölgesinde bazı müttefiklerimizin desteklediği taşeron terör örgütleri kukla devlet kurmaya çalışacak, biz de sessiz kalacağız. Kimse kusura bakmasın, güney sınırlarımızın altında kötü niyetli hiç bir harekete göz yummayacağız, terör örgütlerinin buralarda yuvalanmasına ve Türkiye'ye saldırılar düzenlemesine fırsat vermeyeceğiz."
Çonkar, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ ile de gerekli mücadelenin yürütüldüğünü, ülkenin milli birliği ve beraberliği karşısındaki her türlü tehditle mücadelenin sürdürüleceğini söyledi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Çonkar, tezkerenin 1 yıl uzatılmasının Türkiye'nin menfaatleri açısından doğru ve yararlı olacağını kaydetti.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de söz alarak, Türkiye'nin yanlış iç ve dış politika izlediğini öne sürdü. Baluken "Bu savaş tezkeresine 'hayır' diyoruz." dedi.

Yorumlar