AK Parti'nin iki il başkanı istifa etti

AK Parti'nin Muş ve Ağrı il başkanları partinin yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında görevlerinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin iki il başkanı istifa etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti'deki yeniden yapılan kapsamında il başkanlıklarındaki değişiklikler şimdiden başladı. Şu ana kadar iki il başkanı istifalarını sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir hafta içinde yaptığı konuşmalarda partinin yeniden yapılandırılacağını, ilk başkanlıklarının çoğunda değişime gidileceğini söylemişti. Ağrı ve Muş il başkanları da bu kapsamda istifalarını verdi. Partinin yeniden yapılanması kapsamında yeni istifaların da geleceği tahmin ediliyor. 

AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün istifa etti. Alınan bilgilere göre, önceki gün AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Ankara’ya giden Namık Ergün, bugün Muş’a döndü. İl başkanlığında yönetim kurulu üyeleriyle toplantı düzenleyen Başkan Ergün, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ergün’ün yerine genel merkezin önümüzdeki hafta görevlendirme yapması bekleniyor.

Ağrı İl Başkanı da istifa etti

AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, görevinden istifa ettiğini bildirdi. Atmaca, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini bugünden itibaren bıraktığını söyledi.

- AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca

Şerefli davanın neferi olarak bu davaya katkı sunmaya gayret gösterdiğini belirten Atmaca, "Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına gelmesiyle yeni bir süreç başladı. Bu süreçte birtakım değişiklikler elzem görüldü. Bu değişikliklerden bir tanesi de Ağrı oldu." dedi.

Kongrede aday olmayacağını da ifade eden Atmaca, şöyle konuştu: "Partimiz Türkiye genelinde kongre sürecine girdi. Bundan sonra ilçeler ile ilgili kongreler yapılacak. Bu kongre sürecinde Ağrı'da yeni atanacak olan il başkanı arkadaşımız göreve devam edecek. 2 yıl önce hiçbir şeye talip olmadan genel merkezin davetiyle bu görev bize verildi. Bu süreçte herhangi bir harama, yolsuzluk, rüşvete ve hırsızlığa rıza göstermeden şerefimizle bu işi devam ettirdik. Allah'a hamdolsun yine şeref ve itibarımızla bu işten feragat ediyoruz."

Atmaca, bundan sonra hiçbir şekilde siyaset yapmayacağını ve kendisine bu yönde gelecek olan hiçbir teklifi de değerlendirmeyeceğini dile getirrek, şunları kaydetti: "AK Parti, siyaset yapılabilecek en doğru limandır. Artık sadece vakıf ve hayır işlerinde hayatımızı devam ettireceğiz. Çünkü biz dava neferleriyiz, bize oturmak yakışmaz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden sonra bayrağı devredeceğimiz arkadaşımızın da ayağına çelme atmayacağız, arkasından çekiştirmeyeceğiz. Bilakis ona en güçlü desteği vereceğiz. Bu hakiki dava adamı olmanın gerekliliğidir."

Yorumlar