AK Parti MKYK toplantısı

- Genel Başkan Yardımcısı Aktay: (1) - "AK Parti mensubu Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır. Aslında, AK Parti en büyük Kürt partisidir. Bunu telaffuz etmiyor olmamız bizim aynı zamanda bir Türk partisi, Türkiye'yi kuşatan, Türkiye'yi oluşturan bütün bileşenlerin partisi olmamızdır" - "Kalleşçe arkadan yanaşıp, pusu kurarak, kimse gücünü göstermiş olmaz, sadece acziyetini göstermiş olur. Burada belki bir güç gösterisi vardır ama güçlülüğün gösterisi yoktur. Öldürmeye en aciz insanın gücü bile yeter"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "AK Parti mensubu Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır. Aslında, AK Parti en büyük Kürt partisidir. Bunu telaffuz etmiyor olmamız bizim aynı zamanda bir Türk partisi, Türkiye'yi kuşatan, Türkiye'yi oluşturan bütün bileşenlerin partisi olmamızdır." dedi.

Aktay, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantıda iç güvenlik ve PKK terör örgütünün faaliyetlerinin değerlendirildiğini, terörle mücadelenin bütün kararlılığıyla süreceğini belirtti.

Son zamanlarda güvenlik güçlerinin yaptığı önemli operasyonlar neticesinde PKK'nın büyük kayıplar verdiğini, bu anlamda önemli bir mesafe katedildiğini ifade eden Aktay, burada önemli konunun terör örgütünün bölge halkı nezdinde uğradığı ciddi itibar kaybı olduğunu bildirdi.

Aktay, bu durumun terör örgütünü daha da hırçınlaştırdığına ve örgütü varlık ispatına yönelttiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Örgüt, 'Yıkılmadım, ayaktayım.' mesajlarını vermek için çok daha fazla etkinlik yapan bir hal almaktadır. Son zamanlardaki terör eylemlerini bu çerçevede değerlendiriyoruz. Örgütün gerek kırsalda gerek şehirde gerekse halk nezdinde yapmakta olduğu faaliyetler noktasında ciddi bir kayba uğradığını görüyoruz. Ne yazık ki örgüt siyaset ortamını tehdit etmek, bu ortamı silah ve baskı altında tutmak üzere parti tabanımıza, teşkilat üyelerimize yönelik saldırılarına hız kazandırmıştır. Eskiden beri parti teşkilatımızın üyeleri ciddi bir baskı altında, çalışmalarını zor şartlar altında yürütmektedir."

Aktay, terör örgütünün bildiği yolları denemeye devam ettiğini, teşkilatlara yönelik daha önce yürüttüğü tehditleri son zamanlarda cinayetlere dönüştürme yolunda birtakım eylemler ortaya koyduğunu anımsattı.

Terör örgütü tarafından öldürülen AK Parti üyelerinin hepsinin Kürt olduğuna dikkati çeken Aktay, şunları söyledi:

"Burada nasıl bir mesaj verilmek istendiği çok açık. Şehit kardeşlerimiz, AK Parti'li oldukları için öldürüldü. PKK, AK Parti çatısı altında siyaset yapmayı adeta kendi koyduğu orman kanunuyla yasaklamaya çalışıyor insanlara. Kürtlerin haklarını savunmaya çalıştığı iddiasında bulunan bir örgütün ve müzahir siyasi hareketin bu tür olayları Kürtlere ne kazandırmaktadır? Bunun tek anlamı Kürtlere, 'Sizin seçme özgürlüğünüz, başka bir parti altında siyaset yapmanız yasaktır.' demektir. Bunun bir toplumu özgürleştirmek, siyaset ve demokrasi ile alakası yoktur. AK Parti mensubu Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır. Aslında, AK Parti en büyük Kürt partisidir. Bunu telaffuz etmiyor olmamız bizim aynı zamanda bir Türk partisi, Türkiye'yi kuşatan, Türkiye'yi oluşturan bütün bileşenlerin partisi olmamızdır. Bizim partimizin içindeki Kürtlerin sayısı kesinlikle kendini Kürt partisi olarak niteleyen partiden çok daha fazladır. Bunu herkesin net bir şekilde bilmesi gerekiyor."

Yasin Aktay, Kürt meselesini çözdüklerini, Kürtlerin bu memleketin bir meselesi değil, ama Kürt vatandaşların meselelerinin bulunduğunu, bu meseleleri çözmenin de boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Tehditlere pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Yasin Aktay, "Parti teşkilatlarımızın hepsi duruş, şehadet, onurlu duruş ve Kürt olmak nedir onlardan çok daha iyi biliyor. Kalleşçe arkadan yanaşıp pusu kurarak kimse gücünü göstermiş olmaz, sadece acziyetini göstermiş olur. Burada belki bir güç gösterisi vardır ama güçlülüğün gösterisi yoktur. Öldürmeye en aciz insanın gücü bile yeter. Önemli olan insanlara ne sunduğunuz, onlara ne vaat edebildiğinizdir. Bu konuda onların bir şey vaat etmesini beklemiyoruz. Onlar birilerinin maşası ve taşeronudur." ifadelerini kullandı.

Aktay, örgütün 15 Temmuz'da birilerinin içinde ukde kalan, başarılamamış darbeden dolayı Türk ve Kürt halkından intikam almaya çalıştığını, milletçe, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Alevi'si ve Sünni'si ile Türkiye'nin demokrasini durdurmaya çalışanlara gereken dersi vermeye devam edeceklerini vurguladı.

(Sürecek)


Yorumlar