AK Parti-MHP ittifakında kritik gün

AK Parti ile MHP arasında 2019 seçimleri için öngörülen ittifak bugün kritik bir sürece girdi. Partilerin yetkili isimleri tarafından yürütülen görüşmelerin neticeleri bugün liderler nezdinde son kez istişare edildi. Bu kapsamda Beştepe'de gerçekleşen liderler görüşmesi 45 dakika görüştü.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti-MHP ittifakında kritik gün

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

AK Parti ile MHP'nin 2019'da yapılması planlanan seçimler için düşündükleri ittifakta yeni bir aşamaya geçiliyor. İki parti tarafından belirlenen heyetler arasında yapılan görüşmelerin neticesi bugün iki partinin liderleri arasında da istişare edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığında kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabul, saat 17.30'da  başladı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

AK Parti Ankara İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip "Kongremizin ardından seçim itifakları üzerine yapılan çalışmaları görüşmek üzere bir araya geleceğiz. Kendisine samimi siyaset için buradan bir kez daha şahsım ve milletin adına şükranlarımı ifade ediyorum. Söz konusu vatanda gerisi teferruattır anlayışı ile başlattığımız bu işbirliğinin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" demişti. 

Yüzde 10 seçim barajının korunması, en az yüzde 3 oy alan olan siyasi partilere hazine yardımının sürmesi konularında mutabakat sağlandı.İttifakla seçime girecek partilerin kurumsal kimliklerinin korunması, oy pusulasında ittifak çatısı altında katılan partilerin amblemlerinin bulunması konusunda da görüş birliği var.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise sadece ittifakın adayının isminin olması, partilerin yer almaması üzerinde duruluyor.İttifakın iki partiyle mi sınırlı olacağı, başka partilerin katılımının mümkün olup olmayacağı konusuna ise liderler karar verecek.MHP, ittifakın sadece AK Parti ile yapılmasından yana. Yasalar düzenlemelerin nasıl yapılacağı konusunda tam karar verildikten sonra paket Meclise gönderilecek.

Yorumlar