AK Parti Kırıkkale’de kongrelere Yahşihan’dan başladı

AK Parti 2019 seçimlerine hazırlık sürecinde başlattığı yenilenme hareketine Kırıkkale’de Yahşihan ilçesinden başladı.İlçe kongrelerinin ilkini hafta sonunda Yahşihan’da gerçekleştiren AK Parti’de mevcut İlçe Başkanı Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Kırıkkale’de kongrelere Yahşihan’dan başladı

AK Parti 2019 seçimlerine hazırlık sürecinde başlattığı yenilenme hareketine Kırıkkale’de Yahşihan ilçesinden başladı.

İlçe kongrelerinin ilkini hafta sonunda Yahşihan’da gerçekleştiren AK Parti’de mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Şenol, tek aday olarak girdiği kongrede oyların tamamını alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Yahşihan İlçe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kongreye katılım yüksek düzeyde olurken birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“Kapı kapı dolaşıyoruz”

AK Parti ailesinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Hüseyin Şenol, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında görevde bulundukları 9 aylık süre içerisinde hem il teşkilatı ile hem de belediye başkanı ile uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Göreve geldikleri günden bu yana kadın ve gençlik kolları teşkilatları ile gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak AK Parti’nin oy oranını daha da arttırmak için büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Şenol “Teşkilat olarak amacımız Türkiye’nin geleceği için gecesini gündüzüne katarak çalışan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn Recep Tayip Erdoğan’a layık bir teşkilat olarak çalışmalarımızı sürdürmek. Bu onurlu göreve gelmemde emeği olan herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Genel merkezin belirlediği kriterler var”

2011 yılında AK Parti’ye geçiş yaparak güçlü bir liderin arkasında olduklarını ifade eden Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Güçlü liderden aldığımız güçle sizlere hizmete ediyoruz. Kongre sürecinde genel merkezimizin almış olduğu kriterler var. Gece gündüz yönetim listesi üzerinde çalıştık. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Milletimize hizmet etme yolunda aramıza nifak sokulmasına asla izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz sözden asla dönmeyiz. Fitneye ve fesat yer vermeyelim. Diğer partilerde böyle bir kalabalık yok. Devlet ve vatan sevgisinde kırgınlıklar bir kenara atılır. Kongremiz hayırlara vesile olsun” dedi.

“Kongreler devam edecek”

Bir süre önce başlayan kongre süreci hazırlıklarının tamamlanarak kongre aşamasına gelindiğini ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay “Genel merkez teşkilat başkanlığımızın belirlediği kriterler ölçütünde gerçekleştirilen Yahşihan İlçe Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler AK Parti’nin temsilcileri olarak bu zamana kadar teşkilatımızın bütün kademeleri ile uyum içerisinde çalıştık. Bu süreçten sonrada uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Yahşihan ilçemizde başlayan kongrelerimiz önümüzdeki haftalarda diğer ilçelerimizde devam edecek. AK davanın neferleri olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın yanında tüm enerjimizi milletimize hizmet yoluna harcamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ak parti daha da büyüyecek”

Yahşihan İlçesinde ilk kongreyi 2003 yılında yaptıklarını hatırlatan Milletvekili Mehmet Demir “Bu partimizin büyüdüğünü ve geliştiğinin göstergesidir. Bugüne kadar görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Yahşihan artık Kırıkkale demektir. Et ve tırnak gibi Yahşihan ve Kırıkkale’yi birbirinden ayırmak mümkün değil. Nüfus olarak en çok büyüyen bir ilçe her geçen gün gelişiyor. Yahşihan ilçemiz AK Parti’ye yük olan değil AK Parti’nin yükünü alan bir ilçe konumunda. Her geçen gün biraz daha büyüyen ve gelişen Yahşihan’da görev yapacak teşkilatımıza da büyük görevler düşmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde, büyüyen ve gelişen Yahşihan ile birlikte AK Parti’de her geçen gün daha da büyüyecektir” ifadelerini kullandı.

“Köstek değil destek olmalıyız”

Kırıkkale’nin en çok gelişen ve en hızlı büyüyen ilçesinin Yahşihan olduğunu beliren Milletvekili Abdullah Öztürk “Milletin davası olan bu AK Parti davasına hizmet etmek ibadettir. Bu parti kurulurken, siyasette erozyon vardı. Bizler 2001 yılında partiyi kurduk ve milletimize hizmet etmeye başladık. 15 yıl sonra milletimizin karşısına milletvekili olarak çıktık. Bugün yönetime giren girmeyen herkesten bu kutlu davaya destek vermesini istiyorum. Cumhurbaşkanımız dış mihraklar ile mücadele ediyor. Tüm terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Bu davaya köstek değil, destek olmalıyız. Elini sıkmadık kimseyi bırakmayalım. Eğer birinden oy alamıyorsak suçu kendimizde aramalıyız. Kongre yenilik ve tazelik demek 8 ilçemizde kongre yapacağız. 12 seçim yapmışız, Ak partiye üst düzeyde destekler verildi. Kırıkkale için bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İnsanlara kucak açmalıyız”

Partinin kuruluşunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Milletvekili Ramazan Can “Yahşihan için bir araya geldik. Aramızda sorunlar olabilir, büyüklük o sorunları bir kenara bırakmaktır. AK Partinin gücüyle bir yere geleyim diye çalışma yapmak bizlere yakışmaz. Siyasete talip oluyorsak gereğini yapmalıyız. Ayak kaldırmayı bir kenara bırakmak lazım. Siyaset nasip işi. Büyük bir görev yapıyoruz. Toprağın altında hesap vereceğiz. İnsanlara kucak açmak durumdayız. Heyecan kaybı yaşamamak gerekiyor. Bu vatana hizmet edecek herkese kapımız açık. Nefsimizi bir kenara bırakacağız. Artık seçimlerde en fazla oyu alan değil yüzde 51’i alan iktidar olacak. Bunun için çok çalışmalı ve büyük gayret göstermeliyiz” dedi.

Düzenlenen kongreye ayrıca Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti İl Başkanı Yardımcıları, İlçe Başkanları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

Yorumlar