AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam'dan açıklama

- "Darbe girişiminden sonra Türkiye'nin selameti için hep yekvücut olduğumuzu gösterdik. Bu tablo da pazar günü, tüm dünyanın gözleri önünde sergilenecek. Hatta 81 ildeki topluluğu da değerlendirecek olursak Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek tarzda bir kalabalık olacağını düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam'dan açıklama

ANKARA (AA) - AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Darbe girişiminden sonra Türkiye'nin selameti için hep yekvücut olduğumuzu gösterdik. Bu tablo da pazar günü, tüm dünyanın gözleri önünde sergilenecek. Hatta 81 ildeki topluluğu da değerlendirecek olursak Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek tarzda bir kalabalık olacağını düşünüyorum." dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı iktidarıyla, muhalefetiyle birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğini belirterek, TBMM'de de tüm vekillerin sabaha kadar bombaların altında bütünlük içinde beklediğini söyledi.

15 Temmuz'dan bugüne kadar da tüm halkın birlik ve beraberlik içinde meydanlarda darbe girişimine karşı yekvücut halinde durduğunu anlatan Çam, İstanbul'da 7 Ağustos'ta yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde liderlerin ve halkın oluşturacağı tablonun Türkiye'nin bütünlüğünü tüm dünyaya yansıtacağını kaydetti.

Lütfiye Selva Çam, mitinge muhalefet parti liderlerinin katılmasından ötürü memnun olduklarını dile getirerek, gerek iktidar gerekse muhalefet parti kadın teşkilatlarının da birlik ve beraberlik içinde orada bulunmalarını önemsediklerini vurguladı.

Batı dünyasının ise Türkiye'de yaşanan darbe girişimine seyirci kaldığına işaret eden Çam, şu değerlendirmede bulundu:

"Tüm Türkiye olarak birlik ve bütünlüğü dünyaya yansıtabilmemiz, dünyanın Türkiye siyasetine bakışı açısından da büyük önem taşıyacak. Darbe girişiminden sonra Türkiye'nin selameti için hep yekvücut olduğumuzu gösterdik. Bu tablo da pazar günü, tüm dünyanın gözleri önünde sergilenecek. Hatta 81 ildeki topluluğu da değerlendirecek olursak Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek tarzda bir kalabalık olacağını düşünüyorum."

Çam, bu şekilde İstanbul başta olmak üzere ülke genelinden dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verileceğini aktardı.

Yorumlar