AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: -"Rejimin değişeceği yönünde iddia var, bu çok yanlış. Rejim 1923'te değişti, 1923'ten beri cumhuriyet ile idare ediliyoruz. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: -"2023 hedeflerimiz var, 2071 hedeflerimiz var, hayallerimiz var. Bunların gerçekleştirilmesi, adeta 'yeniden diriliş' olarak tanımlayacağımız böyle bir reformu gerektirmekte"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı

İZMİR (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliğine ilişkin referandumla "evet" çıkması halinde koalisyon dönemlerine ebediyen son verileceğini belirterek, "Rejimin değişeceği yönünde iddia var, bu çok yanlış. Rejim 1923'te değişti, 1923'ten beri cumhuriyet ile idare ediliyoruz. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir." dedi.

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Özlü, referanduma yaklaşık 2 ay kaldığına dikkati çekti.

Referandumdan 'evet' çıkması halinde koalisyon dönemlerine ebediyen son vereceklerini vurgulayan Özlü, tarihte Mustafa Kemal Atatürk'ün son dönemi de dahil cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında sürekli anlaşmazlıklar yaşandığını bildirdi.

Özlü, "Turgut Özal ile Süleyman Demirel, Demirel ile Tansu Çiller, Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit... Yeni sistemde bu sorun ortadan kalkacak." diye konuştu.

Referandumdan sonra rejim değişikliği olacağı, diktatörlüğün geleceği iddialarının kandırmaca olduğunu belirten Özlü, diktatörlerin seçimle değil, darbeyle geldiğine işaret etti.

AK Parti'nin 2002 yılında serbest seçimlerle geldiğini hatırlatan Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Akabinde 4 yılda bir seçim yaşadık, bunlar düzenli bir şekilde yapıldı. Bir diktatörlük sistemi olsa seçim olur mu? Külliyen yalan, buna inanmayın, kanmayın. Rejimin değişeceği yönünde iddia var, bu da çok yanlış. Rejim 1923'te değişti, 1923'ten beri cumhuriyet ile idare ediliyoruz. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir."

-"Tam demokrasi yolunda büyük bir adım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da konuşmasında, referandumun yapılacağı 16 Nisan'a kadar işlerinin hem kolay hem de zor olduğuna değinerek, "Zor tarafı muhalefetin başlattığı hayır kampanyasında bir takım söylemler biraz karşılık bulmuş gibi. Ama işimiz kolay, karşılık bulmuş gibi görünenlerin yüzde 99'u yalan ve yanlış." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye'nin tam demokrasi yolunda büyük bir adım attığını belirten Hotar, kesintisiz, halkın katıldığı bir demokrasi ortamı sağlanacağını ifade etti.

Hotar, değişikliğin rejim değil hükümet sistemi değişikliği olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Hayırcılara sormalı, bu sistemde cumhurbaşkanının adı yazmıyor, sadece cumhurbaşkanını belirleme sistemi. Oturduğunuz yerden doğruları yalan, yanlış bilgilerle karalama hakkınız yok. Bu bir reformun başlangıcı. Yeniden diriliş hareketi. Türkiye, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2023 hedeflerimiz var, 2071 hedeflerimiz var, hayallerimiz var. Bu ülkeye yönelik ideallerimiz var. Bunların gerçekleştirilmesi, adeta 'yeniden diriliş' olarak tanımlayacağımız böyle bir reformu gerektirmekte."

- "Hayırcılara hatırlatacağız"

Hotar, vatandaşlara anayasa değişikliğinin anlatırken 'hayır' diyen bölücü unsurların hatırlatılması gerektiğini ancak 'hayır' diyen vatandaşların kesinlikle aynı şekilde itham edilmemesini istedi.

"Bu yetkimiz de değil, haddimiz de" diyen Hotar, şöyle devam etti:

"Kimler 'hayır' diyorsa bunları hatırlatacağız. Bölücü terör örgütünün önde gelenleri, 'hayır' diyor. Başka örnek gerekmez. Örgütlerin adını da tek tek sayıp reklamını yapmayın, birisi FETÖ'cü, diğeri bölücü. Bir vatandaşımız 'hayır' diyecekse ya bilgi eksikliği vardır, ya da canı öyle istiyordur, canı sağolsun."

Hotar, muhalefetin "AK Parti gitsin, ülke batsın" anlayışı içinde hareket ettiğini, "tek adam" diye tutturduğunu belirterek, "Şu anda kaç tane cumhurbaşkanımız var ? Bir tane. Diğer ülkelerin kaç tane başkanı, cumhurbaşkanı var, bir tane. Tek adamı bu anlamda kullanıyorlarsa tabi ki tek bir yönetici olur. İki tane aynı yetkiye sahip kaptan, gemiyi batırır. Yönetimde birden fazla kişi aynı yetkiye sahip olursa kaos olur." diye konuştu.

Toplantıda AK Parti Siyaset Akademisinden mezun olanlara sertifikaları verildi.


Yorumlar