AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

- "KHK'larla ilgili itirazları incelemek üzere komisyon kurulabilir. Bunu hükümete teklif edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) itirazları değerlendirmek üzere, komisyon kurulabileceğini belirterek, "Bunu hükümete teklif edeceğiz." dedi.

Elitaş, gazetecilerle sohbet toplantısında, Meclis'in bu haftaki gündemine ilişkin bilgi verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda yarın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın sözlü soruları yanıtlayacağını belirten Elitaş, Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sözlü soruları yanıtlamasından sonra, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na üye seçiminin yapılacağını kaydetti.

Elitaş, tatil öncesinde ele alınan ve görüşmeleri yarım kalan KHK'yı "Temel kanun" olarak Çarşamba günü ele alacaklarını, Perşembe günü de devam edeceklerini ifade etti.

CHP'nin bazı KHK'larla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Elitaş, bu başvurunun Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Elitaş, KHK'larla ilgili itirazlar konusunda Meclis'te bir komisyon kurulabileceğini belirterek, "Meclis'te KHK'larla ilgili bir komisyon kurulabilir. Tıpkı, bir ihtisas komisyonunda kurulan alt komisyon gibi çalışabilir. Dört partiden birer teknik adam itirazları inceler, eğer mutabık kalınırsa KHK'da düzenleme yapılabilir. Ama CHP, ilk KHK'yı AYM'ye götürmedi, anayasaya aykırı bulmadı. Komisyon kurulmasını hükümete teklif edeceğiz." diye konuştu.

Gazetecilerin, "Komisyon kurulmasıyla ilgili ne zaman Başbakan ile görüşeceksiniz?" sorusuna Elitaş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra görüşebileceğini bildirdi.

Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nun bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 21.00'e kadar çalışacağını kaydetti.

Öte yandan,15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin Araştırma Komisyonu'nun da yarın toplanarak Başkan, Başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimini yapması bekleniyor.

Yorumlar