AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

- "Partimiz FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken nesnel ölçütleri dikkate alıyoruz. Değerlendirme yaparken vicdani kanaat oluşturma aşamasında şu kriterler bizim kararımızı oluşturuyor. Sıfır müsamahayla toleransla bakıyoruz. Nesnel ölçütler, iltisaklı bağlantılı olduğunu ortaya koyuyorsa müsamaha ve tolerans sıfır" - "Birilerini yargılarken, eylemlerini söylemlerini değerlendirirken asla kanıtsız, belgesiz hüküm cümlesi kurmamalıyız. Var olan delillerin kanıtların üzerini asla örtmemeliyiz, delil karartmamalıyız. Bunları partinin kurumsal yapısı içinde hukuksal prosedürleri gözetmek suretiyle yetkili makamlara iletmek görevimizdir. Yetkili kişi gereğini yapmıyorsa partimizin genel başkanı var. Sayın Binali Yıldırım'a doğrudan iletin"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Partimiz FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken nesnel ölçütleri dikkate alıyoruz. Değerlendirme yaparken vicdani kanaat oluşturma aşamasında şu kriterler bizim kararımızı oluşturuyor. Sıfır müsamahayla toleransla bakıyoruz. Nesnel ölçütler, iltisaklı bağlantılı olduğunu ortaya koyuyorsa müsamaha ve tolerans sıfır." dedi.

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bu toplantının olağanüstü bir niteliğinin olmadığını, 18 Temmuz’da yapmayı planladıklarını ancak darbe girişimi nedeniyle ertelediklerini ve bugün gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Siyasetin hedefinin, milletin hukukunu korumak olduğunu vurgulayan Yazıcı, siyaset yaparken milletin hukukunu gündemin hep en ön sırasında tutmak zorunda olduklarını belirtti.

Yazıcı, gönüllü bir faaliyet alanı olan siyasete hiç kimsenin birilerinin zoruyla girmediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sosyal duyarlılıklar ve siyasal sorumlulukları dikkate almak suretiyle gönüllü olarak 'ben de varım' diyerek siyasete talip olmuşuz. Siyaseti de Türkiye'nin en büyük ve en önemli kurumu olan AK Parti'de birlikte icra etmek bir meziyettir. Siyasete giren insan, bireysel hak ve özgürlüklerini kendi rızasıyla sınırlandıran kişidir. AK Parti’de siyaset yapacağız, o halde bireysel yaşamınızdaki fantezilerinizi, isteklerinizi birlikte siyaset yapmak üzere yer aldığınız AK Parti ailesi içinde icra etme hakkından peşinen vazgeçeceksiniz."

- "AK Parti yerli bir partidir"

AK Parti'nin merkez partisi olarak yer aldığını, sosyal, ekonomik ve siyasal projeleri yaparken merkeze insanı oturtan bir anlayışa sahip olduğunu belirten Yazıcı, "Her şey Türkiye için diyen AK Parti, Türkiye'nin birliğine bütünlüğüne çok keskin bir şekilde vurgu yapmaktadır. AK Parti yerli bir partidir. AK Parti'nin hedef kitlesi 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bunu asla unutmayın. Vatandaşımız ile iletişim sağlarken, kendimizi anlatırken mutlaka ama mutlaka söylemimizi, ses tellerinizi, kimseye zarar vermeyecek şekilde kullanmakla yükümlüyüz." ifadesini kullandı.

Yazıcı, coğrafya olarak ülkenin çok stratejik bir noktada yer aldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Stratejik önemi büyük bu ülkenin iyi yönetilebilmesi için vizyonu, öngörüsü olan kararlı, milletin hukukunu koruyan liderlere kadrolara ihtiyaç var. Bu kadrolar AK Parti kadrolarıdır. Bu kadroların lideri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile Türkiye'nin 15 yıldan bu yana elde ettiği bütün kazanımları sekteye uğratmak, yürüyüşünü durdurmak, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek ve bunun ötesinde coğrafyayı şekillendirmeye çalışan iç ve dış güçlerin kolayca hamur yoğuracağı bir ülke haline getirmek istediler. Bizim tarihimizde darbeler olmuştu ama aziz milletimiz gerçekten feraset sahibidir. Sezgileri güçlüdür. Bu milletin karakteri esaret değil cesarettir."

- FETÖ ile mücadelede sıfır tolerans

FETÖ ile kararlı ve amansız bir mücadeleyi hükümet düzeyinde hükümetin, partide ilgili birimlerin taviz vermeden kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Yazıcı, FETÖ ve bölücü terör örgütüyle mücadelenin beka mücadelesi olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin Türkiye siyasetinin omurgası olduğunu, AK Parti'nin omurgası olan teşkilatlarda virüs olduğu takdirde omurganın yamulup çökeceğine değinen Yazıcı, "Partimiz, FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken nesnel ölçütleri dikkate alıyoruz. Değerlendirme yaparken vicdani kanaat oluşturma aşamasında şu kriterler bizim kararımızı oluşturuyor. Sıfır müsamahayla toleransla bakıyoruz. Nesnel ölçütler, iltisaklı bağlantılı olduğunu ortaya koyuyorsa müsamaha ve tolerans sıfır." ifadesini kullandı.

Yazıcı, uluslararası camianın FETO'nun iadesi konusunda ayak dirediğini, açık deliller varken hukuk mantığının başka delillerin ikamesini talep edemeyeceğini, hükümetin bu kişinin Türkiye'ye getirilip hesap vermesini sağlayacağını aktardı.

- "Yetkili kişi gereğini yapmıyorsa genel başkan var"

Geride kalan 15 yılın mimarı AK Parti'yi tank, top ve tüfek ile hizmet etme kararlılığından alıkoyamayanların AK Parti'yi tezvirat ve iftirayla zaafa uğratmak istediğini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu kişilere karşı kararlı bir tutum sergilemeliyiz. Birilerini yargılarken, eylemlerini söylemlerini değerlendirirken asla kanıtsız, belgesiz hüküm cümlesi kurmamalıyız. Var olan delillerin kanıtların üzerini asla örtmemeliyiz, delil karartmamalıyız. Bunları partinin kurumsal yapısı içinde hukuksal prosedürleri gözetmek suretiyle yetkili makamlara iletmek görevimizdir. Yetkili kişi gereğini yapmıyorsa partimizin genel başkanı var. Sayın Binali Yıldırım'a doğrudan iletin. Parti ile alakalı sorunları partililerle ilgili bilgi ve belgeleri kamuoyunda tartışma lüksümüz yok. Yaptığınız işin bir faydası olması lazım. AK Parti bir ailedir. Özel ailenizde suç işleyenler olursa onlara nasıl davranırsanız burada da öyle davranacaksınız. Sıfır tolerans hem kamuda hem içimizde olanlar için geçerlidir. Hiçbir yerde hiçbir zaman 'AK Parti'de FETÖ'cü yok' demedik ama 'barınamaz' dedik. Barınabilir mi AK Parti'de FETÖ'cü? Bunu söyledik, söyleyeceğiz. Bu duruşumuzu, kararlılığımızı AK Parti'nin kuruluşunda var olan ruhla ve Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın gösterdiği istikamette sürdüreceğiz."

Yorumlar