AK Parti Diyarbakır, Van, Mardin ve Hatay teşkilatlarında flaş gelişme

AK Parti'nin yerel yönetimlerde yeniden yapılanma ve parti teşkilatlarını yenileme çalışmaları devam ederken bugün Van, Hatay ve Mardin'de yeni gelişme yaşandı. Her üç ilin başkanı istifasını açıkladı. AK Parti Diyarbakır İl Başkan Akar ise kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Diyarbakır, Van, Mardin ve Hatay teşkilatlarında flaş gelişme

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti'nin önümüzdeki seçimlere teşkilatları ve yerel yönetimleri yenileyerek girme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda istifası istenen il başkanları da teker teker istifa ediyor. Son olarak Mardin İl Başkanı istifasını verdi. Diyarbakır İl Başkanı ise önümüzdeki kongrede bir daha başkan adayı olmayacağını belirterek çekildiğini açıkladı. 

AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevini 1 Eylül 2015’ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Her türlü terör örgütünün karşında durarak tüm tehditlere rağmen görevi başarıyla sürdürmek için gece gündüz, köy, köy, ve ev, ev gezerek çalıştıklarını kaydeden Dündar, ailesinden ve partililerden helallik alarak partinin önünü açmak üzere görevi bıraktığını dile getirdi.

3 yıl boyunca taşımaktan büyük şeref ve onur duyduğu il başkanlığı görevini emanet olarak görüp, gücünün yettiğince hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını ifade eden Dündar, "Görev yaptığımız süre içinde tarihi olaylara tanıklık ettiğimiz bu süreçte, başta FETÖ olmak üzere bütün kirli oluşumlara karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kesintisiz devam edecektir. Mücadelemiz kuklalarla değil, kuklacılarla oldu. 1993 yılında başlayan siyasi hayatımın başlangıcı olan bu kutlu davada, hizmet etmeye devam ettim. Bu milletin aziz evladı Cumhurbaşkanımızın bu ihanet yapılanmalarına karşı mücadelesinde de kendisini yalnız bırakmadık” dedi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar

"Tüm tehditlere rağmen çalıştık"

Bölgede terör örgütünün büyük acılar yaşattığını belirten Dündar, tüm tehditlere rağmen çalıştıklarını söyledi. Dündar, "Çukur siyasetiyle halkımızın canına kast ettiği, mallarını, evlerini, barklarını başlarına yıktığı sürece rağmen aldığımız bütün tehditlere karşın gezilmedik köy, mahalle, sıkılmadık el, halkımızın acısını ve sevincini paylaşmak için gidilmedik taziye ve düğün bırakmadık” diye konuştu.

"Oy oranlarını artırdık"

1 Eylül 2015 tarihinde, yüzde 19 oy oranıyla devir aldığı partisinin oy oranını kısa bir sürede sahadaki aktif çalışmalarımızla yüzde 29’a yükseltiklerini kaydeden Dündar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İl başkanlığını herkese açık hale getirerek herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye’de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek oy oranımızı yüzde 41’e çıkardık. Ak Parti yönetim kademelerine teşekkür ediyorum. Eşimden, ailemden ve dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Gelinen süreçte teşkilat başkanlığımızın yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum."

VAN İLK BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Soğanda, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda, partide görev yapmanın bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, görevi devralacak kişiye başarılar diledi.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, il binasında düzenlediği basın toplantısında 3 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Soğanda, şöyle konuştu: "Son olarak Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan görevlendirmeyle 04.07.2014 tarihinde, daha sonra 5. Olağan İl Kongresi seçimi ile beraber 3.5 yıldır AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Partimdeki bütün görevlerim ve İl Başkanlığı görevim sırasında partimin ilkeleri çerçevesinde dava bilinciyle hareket ettim. Bütün çalışmalarımı Allah rızasını gözeterek, Van’ımızın, ülkemizin, partimin ve bütün mazlum halkların selameti için dava arkadaşlarımla birlikte sürdürdük. Bundan sonra da görevim ne olursa olsun bu bilinçle çalışmalarımı sürdüreceğim. Bütün görevlerin bir sonu olduğu gibi İl Başkanlığı görevinin de nihayet bulacağı muhakkaktır. 2019 yılının ilimiz, partimiz ve ülkemiz için önemli olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle hareket etmek durumundayız."

Parti genel merkeziyle yaptığı istişare sonucunda gelecek kongrede İl Başkanı adayı olmaması gerektiği kanaatinin ortaya çıktığını kaydeden Soğanda, "Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Bundan sonra görev yapacak olan partimin il başkanı, ilçe başkanları ve bütün parti yöneticilerinin yanında olacağımı; partimin, ilimin, ülkemin geleceği için katkı sunacağımı belirtmek isterim. Bütün Van kamuoyuna ve AK Parti camiasına saygıyla arz ederim" ifadelerini kullandı.

SON AÇIKLAMA HATAY'DAN

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partisinin Hatay İl Başkanlığı binasında yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililerinin katıldığı basın açıklaması yapan Ahmet Atıç, İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Atıç, "Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için genel merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım. Benden sonra gelecek arkadaşıma her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

DİYARBAKIR İL BAŞKANI DA BIRAKTI

 AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da dün yaptığı açıklamada partisinin il kongresinde tekrar aday olmayacağını duyurdu. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten avukat Muhammed Akar, önümüzdeki dönemde yapılacak kongrede başkan adayı olmayacağını açıkladı. Akar, partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen ve ilçe başkanları, il yöneticileri ile partililerin katıldığı basın toplantısında konuştu. Diyarbakır'da sıkıntılı bir dönemde çalışma yürüttüklerini söyleyen Akar, "Çok değerli Cumhurbaşkanı'mızın talimatı ve gösterdiği istikamet içerisinde teşkilatlarda, önemli değişimler gerçekleşti. Dün itibarıyla Türkiye'de, il kongreleri süreci başladı. Öyle zannediyorum ki yakın bir zamanda Diyarbakır İl Başkanlığı'nın kongre tarihi açıklanacak. Bizler de bu kongre sürecinde vazifeyi bir başka arkadaşımıza devredeceğiz. Bu vazifeler, bizlere emanettir. Tıpkı hayatın bize emanet olduğu gibi. Diyarbakır'da, zahmetli bir dönemde çalışmalar yürüttük. 14 yıldır AK Parti'nin çeşitli kademelerinde, görev yaptım. Son 3 yıldır il başkanlığını yürütüyorum" diye konuştu. 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar, ekibinin kentte 3 yıl içerisinde, zorlu bir süreçte iyi çalışmalar yaptığını belirterek, şunları söyledi:  "Sur ve Silvan ilçelerinde yaşanan olaylarda mağduriyetler yaşandı. Terör mağdurlarının ihtiyaçlarının giderilmesinde, onların yanında yer alması için bütün arkadaşlarımız, sahalarda çalıştı. Biz, bu uğurda bedel de ödedik. Bu kutlu davayı yürütürken, Deryan Aktert ve Orhan Mercan arkadaşlarımızı yitirdik. Kadrolarımız, dimdik ayakta. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bize gösterilen istikamet doğrultusunda hedeflerimize yürüyeceğiz."

Yorumlar