AK Parti'den CHP'ye açık kapı cevabı

Yeni anayasa konusunda kapılarının açık olduğunu açıklayan CHP'ye, "Önce kendinizi toplarlayın" cevabı geldi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den CHP'ye açık kapı cevabı
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'ye yönelik, "CHP aç-kapa yaptığı için ortada ne kapı kalmış ne kapı kolu ne de anahtar deliği. Önce kendinizi toparlayın, partinizi, söyleminizi, politikanızı değiştirin. Ondan sonra yeni anayasa konusunda hüküm verin" dedi.

Yeni bir anayasa için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nin verdiği "AK Parti’ye “kapımız açık” mesajına yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin bütün politikalarında tutarlılık sorunu yaşadığını iddia etti. Yeni anayasa meselesinde başından beri işi sekteye uğratan partinin CHP olduğunu öne süren Turan, 1 Kasım seçimlerinin sonrasında oluşan uzlaşma masasını devirenin CHP olduğunu savundu.

Bütün diyalog girişimlerine karşı CHP'nin "istemezükçü tavrı takındığını" belirten Turan, şöyle konuştu: "Masayı terk eden o, diyalog girişimine karşı çıkan o. Şimdi kalkıp 'kapımız açık, buraya gelin' demesi ibretliktir. Masadan kalkan biz değiliz ki CHP, bize çağrıda bulunuyor. Uzlaşma masası hala ortada duruyor. Bir kapıya gidecek ya da bir masaya oturacak olan varsa, CHP’den başkası değildir. Kaldı ki CHP'de hala bir söylem bütünlüğü yok. CHP’li yetkililer bir yandan 'kapımız açık' derken, diğer yandan 'başkanlık sistemi önerisi kapımızdaki anahtar deliğinden bile geçmez' diyorlar. CHP aç-kapa yaptığı için ortada ne kapı kalmış ne kapı kolu ne de anahtar deliği. Önce kendinizi toparlayın, partinizi, söyleminizi, politikanızı değiştirin. Ondan sonra yeni anayasa konusunda hüküm verin. Seçimlere giderken CHP, milletten yeni anayasa için oy istedi. CHP eğer, millete dair olumlu bir şey yapmak istiyorsa, buyursun anayasa çalışmalarına destek versin."

Yorumlar