AK Parti Brüksel Temsilciliği'nden yazılı açıklama

"Türkiye, Avrupalı dostlarından ve siyasi kurumlardan teröre karşı daha fazla dayanışma beklemektedir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Brüksel Temsilciliği'nden yazılı açıklama
AK Parti Brüksel Temsilciliği, Türkiye'nin, Avrupalı dostlarından ve siyasi kurumlardan teröre karşı daha fazla dayanışma beklediğini bildirdi.
AK Parti Brüksel Temsilciliği, yaptığı yazılı açıklamada, AB Komisyonunun yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz ön yargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanda bulunduğunu belirtti.
Türkiye'nin hali hazırda başta PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele etmekte olduğunun altı çizilen açıklamada, "Türkiye'de yargı bağımsızdır ve işlemleri kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden istisna tutulmasının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığına dikkat çekilerek, "Bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.
- "Hiçbir makam kişiye suç işleme özgürlüğü sağlamaz"
Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa'da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından Türk halkının büyük rahatsızlık duymakta olduğunun altı çizilen açıklamada, "Hiçbir siyasetçi bulunduğu konumu suça kalkan olarak kullanamaz, hiçbir makam kişiye suç işleme özgürlüğü sağlamaz." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği kurucu ilkelerine bağlı, bağımsız, demokratik bir ülke olduğu anımsatılarak, Türkiye'nin ülke bütünlüğü ve halkın güvenliğini ilgilendiren her konuda gerekli adımları atmaya devam edeceği kaydedildi.
-Teröre karşı işbirliği çağrısı
Türkiye'de, AB'ye tam üyelik hedefi ile halkın terörden koruması arasında bir çelişki bulunmamakta olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"AB makamları yaptıkları açıklamalarda Türkiye'ye uyarıda bulunurken terörle arasına mesafe koymayan sözde siyasetçilere kucak açma görüntüsü vermeleri son derece talihsiz bir durumdur. Türkiye, Avrupalı dostlarından ve siyasi kurumlardan teröre karşı daha fazla dayanışma beklemektedir. Temenni edilir ki Avrupa Birliği kurumları ve Avrupa ülkeleri, terör ve uzantıları konusunda Türkiye ile daha çok işbirliği yapar."

Yorumlar