AK Parti Ar-Ge Başkanlığı İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı şu an burada oturuyor olamayacaktık.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Ar-Ge Başkanlığı İl Başkanları Toplantısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, şu an burada oturuyor, olamayacaktık. Ülkemizin gelişimini, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmanın yollarını konuşuyor, olamayacaktık. Hatta hayatta mıydık, ülkemiz kaça bölünmüştü, ülkemizi kimler yönetmekteydi o da belli değildi. Dolayısıyla biz bunları hiç unutmayalım, unutturmayalım." dedi.
AK Parti Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hotar, parti genel merkezinde düzenlenen Ar-Ge İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık etti.
Hotar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ar-Ge Başkanlığı'nın çalışmaları ve görevlerine ilişkin bilgi verdi.
Türkiye'nin 15 Temmuz'da dünya tarihinde pek görülmemiş bir darbe girişimi yaşadığını belirten Nükhet Hotar, bunun, hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) halka, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, bayrağa karşı yönelttiği bir kalkışma olduğunu ifade etti.
AK Parti teşkilatları başta olmak üzere, halkın desteğiyle bunun üstesinden gelindiğini anlatan Hotar, "Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, şu an burada oturuyor, olamayacaktık. Ülkemizin gelişimini, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmanın yollarını konuşuyor, olamayacaktık. Hatta hayatta mıydık, ülkemiz kaça bölünmüştü, ülkemizi kimler yönetmekteydi o da belli değildi. Dolayısıyla biz bunları hiç unutmayalım, unutturmayalım. Bugün burada partimizi, ülkemizi daha fazla nasıl geliştirebilirizi konuşurken, bunu 250 şehidimize, 2 binden fazla gazimize ve halkımızın günlerce bıkmadan, usanmadan sabahlara kadar nöbet tutmasına borçlu olduğumuzu bir saniye bile unutmayalım." diye konuştu.
AK Parti'nin bugüne kadar adaletten ayrılmadığını vurgulayan Hotar, her zaman hukuk çerçevesinde, en hassas şekilde davranıldığını, bunun ötesindeki şeyleri beklemenin, geleceği ve çocukları riske atmak anlamı taşıdığını kaydetti.
"Onun için ne atlattığımızı bilelim. Ülkemizin ikinci kurtuluş savaşını kazandığını hatırlayalım" diyen Hotar, bu hain kalkışmaya karşı duruşun bozulmadan, güçlendirilerek, korunarak devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
Hotar, "Ölenler kimlerdi? Silahı olmayan, amacı sadece ülkesini korumak olan kişilerdi. Bu şehitlerimizin hangisi herhangi bir maddi kaygı ya da makam kaygısıyla bu darbeye karşı durdu. Dolayısıyla onların bizim üzerimizde vebali var. Bizim sorumluluğumuz var." ifadesini kullandı.
Darbe kavramından uzakken çocukların hafızasına darbe kavramının yerleştirildiğini, artık çocukların da darbenin ne olduğunu en acı ve kötü şekliyle öğrendiğini aktaran Hotar, "Biz çok mutluyduk, onlar darbeden uzak, demokrasi, birlik, beraberlik içinde yaşamaktaydılar diye." diye konuştu.
Ar-Ge biriminin kendi başkanlığı döneminde yeni bir yapılanma içine girdiğini kaydeden Hotar, başkanlığın çalışmalarına da değindi.
Ar-Ge Başkanlığı'nın, parti teşkilatının eğitim faaliyetini yürütmek amacıyla oluşturulan bir birim olduğuna işaret eden Nükhet Hotar, ne tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yapılacağının planlaması, eğitim, sağlık, enerji, tarım, hayvancılık sosyal ve dış politika alanlarıyla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarının yürütülmesi, yurt içi ve yurt dışındaki uzman insan kaynaklarıyla iletişim içinde olunması gibi görevlerin belirlendiğini anlattı.
- "Siyaset Akademisi'ne kayıt yaptıranların sayısı 6 bin 700"
Parti teşkilatının eğitim çalışmaları arasında yer alan Siyaset Akademisi'nin önemine vurgu yapan Hotar, akademinin Türkiye'de tek ve ilk olan geniş kapsamlı eğitim faaliyeti olduğunu kaydetti.
Hotar, Siyaset Akademisi'nin 2008 Ocak ayı itibarıyla faaliyete geçirildiğini, AK Parti'ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti.
Akademideki yeniliklerden birinin, uzaktan eğitim uygulaması ve deneyim paylaşımı olduğunu bildiren Hotar, bu yıl tüm Türkiye'den Siyaset Akademisi'ne kayıt yaptıranların 6 bin 700 sayısına ulaştığını vurguladı.
Hotar, AK Parti Siyaset Akademisi'ne katılmış olmanın, AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacağını da sözlerine ekledi.


 

Yorumlar