Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ettiklerini söyledi.

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, ilk olarak kadın sivil toplum temsilcileriyle Van Gölü sahilindeki bir kahvaltı salonunda bir araya geldi. Daha sonra Edremit Belediyesi tarafından hizmete açılan kültür merkezi ve aşevi ile bazı eserlerin toplu açılış törenine katılan Bakan Kaya, kız çocuklarının bu bölgede çok güçlü bir şekilde eğitim almasını istediklerini söyledi. Kaya, “Fatma ablalarının eğitim hayatını okumalarını istiyorum. Ablanız olarak çok çalıştım. Elektrik ve elektronik bölümü okudum, ardından tıp fakültesini bitirdim. İnanıyorum ki gözlerinizdeki bu ışıltıyla her biriniz birer doktor, mühendis, öğretmen olabileceksiniz. İleride sizin içerinizde bakanlar, milletvekilleri, yöneticiler çıkacak” dedi.

“Burada aile ve toplumu doğrudan ilgilendiren 3 önemli hizmetimizin açılışı için bir aradayız” diyen Kaya, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmaya da önem veriyoruz. Aile yapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz inanç ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki aile geçmişten geleceğe inşa ettiğimiz en önemli köprülerdir. Zaman ne kadar değişirse değişsin, teknolojide ne kadar yenilik ortaya çıkarsa çıksın, kendi değerlerimizle kendi kimliğimizle var olmaya devam edeceğiz inşallah. Kültürel kimliğini, aile değerlerini, yardımlaşma duygusunu kaybeden her toplum yok olmaya mahkumdur. Bu nedenle bugün burada açılışını yapacağımız her kuruluş, milletimizin geleceğinin de aslında bir anlamda güvencesi, teminatıdır.”

“Bizi öldürmeye gelen aslında bizde hayat buldu”

Millet olarak tarihin her döneminde sosyal yardımlaşmanın, cömertliğin, şefkat ve merhametin kaynağı olduğumuzu söyleyen Kaya, “Bizi öldürmeye gelen aslında bizde hayat buldu. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi ile sadece ülkemizde değil, bölgemizde yaşayan her kardeşimize umut olduk, bundan sonra da umut olmaya devam edeceğiz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan aile değerlerimizi korumaya, kültürümüzü yaşatmaya, yardımlaşma duygusunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Ülke olarak yükselmenin temeli; aile ve sosyal politikalar alanında elde edeceğimiz başarıyla mümkündür. Geleceğimizi inşa ederken, aile kurumunun önemini gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Bakanlık olarak evlilik öncesi eğitimleri, aile danışma merkezlerimizi, aile destek merkezlerimizi etkin bir şekilde faaliyet göstermeye gayret ediyoruz. Aileyi olumsuz etkileyen bütün olayların büyümeden yine aile yapısı içerisinde tespit edilerek çözülmesi bizim temel amacımızdır. Kadınlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. İnanıyoruz ki güçlü kadın güçlü aile demek, güçlü aile güçlü toplum demektir. Güçlü Türkiye anlayışıyla bu sloganımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Bizi bir ve beraber kılan, sahip olduğumuz inanç ve değerlerimizdir”

Türkiye’de 101 aile destek merkezi bulunduğunu ve bunların büyük kısmının doğu ve güneydoğu bölgelerinde olduğunu söyleyen Bakan Kaya, “Nerede bir mazlum görsek yoldaşı olduk. Hiç bir ayrım yapmaksızın her vatandaşımıza sahip çıktık. Çünkü biz inanıyoruz ki 80 milyon birlikte Türkiye’yiz. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla biz biriz, beraberiz. Yaptığımız hiçbir yardımda, hiçbir şekilde ayrım yapmadığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizi bir ve beraber kılan, sahip olduğumuz inanç ve değerlerimizdir. Peygamber efendimiz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor. Buradaki aşeviyle de inancımızın gereğini de yerine getirmiş olacağız inşallah. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklarda eşit ve adil bir şekilde hizmet anlayışımızı arttırarak devam ettireceğiz2 ifadelerini kullandı.

ADEM ve SODEM projeleri kapmasında 52 milyon 220 milyon lira para kullandıklarını ve bunlardan 120 bin kadının faydalandığını dile getiren Kaya, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak aranızdayım. Aynı zamanda bir hemşehriniz olarak aranızdayım. Eşim Hakkarili, annem de Ağrılıdır. Sizinle hemşehri sayılırız, sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur, büyük bir gururdur. Bizim için esas olan ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan da terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin de birer konuşma yapmasının ardından eserlerin toplu açılışı yapıldı. Bakan Kaya, kültür merkezinde yaptığı incelemenin ardından İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışına katılmak üzere buradan ayrıldı.

Yorumlar