Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi TBMM'de

-TBMM Başkanı Kahraman, İbrahimi ile bir araya geldi -İbrahimi: -"Darbe girişimini televizyonlardan canlı izledim ve iki rekat namaz kıldım; kardeş ülke Türkiye ve Erdoğan'ın bu olaylardan kurtulması ve başarıyla çıkması için dua ettim"

Google Haberlere Abone ol
Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi TBMM'de

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Afganistan Ulusal Meclis Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ile görüştü.

Kahraman, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin (İSİPAB) 36. İcra Komitesi toplantısına katılan ülkelerin Meclis başkanları ile bir araya geliyor.

Pakistan'ın ardından Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi ile görüşen Kahraman, "Sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. İki dost ve müttefik ülkenin insanları olarak birbirimizle daha sıkı temas edeceğiz." dedi.

Sözlerine, "Afganistan Meclisi adına Gazi İsmail Kahraman ve milletvekillerine saygılarımı sunuyorum." diyerek başlayan İbrahimi de 15 Temmuz'daki "hain darbe girişimini" kınadı.

Afganistan Hükümeti olarak darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletiyle gösterdiği dayanışmayla gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden İbrahimi, "Darbe girişimini televizyonlardan canlı izledim ve iki rekat namaz kıldım. Kardeş ülke Türkiye ve Erdoğan'ın bu olaylardan kurtulması ve başarıyla çıkması için dua ettim." dedi.

İbrahimi, TBMM'nin, Kahraman başkanlığında darbe gecesi olağanüstü toplanmasının gurur verici olduğunu vurgulayarak, Afganistan Parlamentosunun, Türkiye'ye desteğini sundu ve darbeyi mahkum ettiğini belirtti. Darbede şehit olanların aileleri ve Türk milletine başsağlığı dileklerini ifade eden İbrahimi, Türkiye'nin darbeye karşı başarısının sadece kendisi için değil, bölge ve İslam ülkeleri için başarı olduğuna dikkati çekti.

Türkiye ile Afganistan parlamentoları arasındaki işbirliğinin ve dostluğunun daha da güçlenerek devam etmesini dileyen İbrahimi, Kahraman ve dostluk grubunu ülkesine davet etti.

Afganistan'daki barış görüşmelerine işaret eden İbrahimi, barışa ulaşma çabalarına desteğinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. İbrahimi, "Umuyoruz ki varılan uzlaşı gelecekte de devam edecek. Türkiye'nin, Afganistan'da barış ve güvenliğin korunmasında yanımızda olmasını istiyoruz. Afganistan ve Pakistan arasındaki ortak dini bağlarımız var." dedi.

İbrahimi, Pakistan tarafından desteklendiğini iddia ettiği bazı grupların Afganistan'ın barış ve güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, Türkiye'den bu konuda yardım istedi.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

Yorumlar