Adalet Bakanı Gül:

- "Adalet Bakanlığı olarak Türkiye'de adalete olan güveni daha da artıracak, yargının daha hızlı karar vermesini sağlayacak reformların hazırlığını sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" - "İnşallah çok yakın zamanda artık vatandaşlarımız mahkeme kapılarında 'Ne zaman adalet yerine gelir, karar verir, mahkemem ne zaman biter, bir yıl oldu, iki yıl oldu, uzadı' gibi birtakım güvensizliklerden kurtulacak. Bu hususta çok önemli reform ve projelerimizi yerine getireceğiz ve vatandaşlarımız adalete çok daha etkin bir şekilde ulaşacaklar" - "Bu konuda tüm hakim ve savcılarımız gereken titizliği gösteriyorlar. En hızlı şekilde vatandaşlarımızın memnun olacağı yargı reformlarını hayata geçireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Gül:

GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türkiye'de adalete olan güveni daha da artıracak, yargının daha hızlı karar vermesini sağlayacak reformların hazırlığını sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Bakan Gül, Şahinbey Belediyesince Mavikent semtinde inşa edilecek sosyal konutların temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin bölgeye ve kente yönelik yatırımları hakkında bilgi verdi.

AK Parti'nin yerel yönetimlerinde sosyal belediyecilik anlayışını benimsediğini ve bu anlayışla proje ve yatırımlar yaptığını belirten Gül, hizmetleri, parti, seçmen, ırk, dil ve din ayırımı gözetmeksizin verdiklerini dile getirdi.

- "Merkel'in açıklamaları tahilsiz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği güncellemesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik değerlendirmelerine değinen Gül, bu açıklamaları "talihsiz" bulduklarını söyledi.

Bakan Gül, Türkiye'nin istikrarla yoluna devam ettiğini, dış odakların ise hiçbir zaman boş durmadıklarını ve Türkiye'yi kalkındırmamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Gül, terörle mücadele çalışmalarına değinirken de "Biz bu devleti sokakta, yolda bulmadık. Bayrağımız şehit kanlarıyla sulanmış. Onun için bu devleti böldürmeyecek, ezanları susturmayacağız. Bu işin garantisi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve yüce milletimizdir." dedi.

- "FETÖ ağzı ile konuşuyor"

Bakan Gül, ana muhalefet partisi liderinin söylemlerine ilişkin olarak da "Maalesef Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var." ifadesini kullandı. Gül, şöyle devam etti:

"Ana muhalefetin başındaki kişi, Türkiye'nin milli menfaatlerine söz söylemiyor. İnsanın, 'acaba kasetle geldi, diyet ödeyeceği bir yer mi var, o yüzden mi böyle milli konularda ortak tavır içine girmiyor?' diye sorası geliyor. Cumhuriyetle neredeyse yaşıt bu parti, milli duyguları paylaşmada özürlü bir siyaset izliyor. O yüzden iktidar olamıyor. 250 insanımız şehit olmuş, çıkıp bu işe 'tiyatro' diyor. Bu işte bir tiyatro varsa, o da başrolde senin oynadığın bir komedi tiyatrosudur. 'Darbe olsa tankların üzerine ilk ben çıkarım.' diyorsun ve darbe girişimi oluyor, havaalanında 'Kılıçdaroğlu nasıl kurtarılır?' diye acemi, komedi bir tiyatroyu hep beraber izliyoruz. Başrolde de sen varsın. Bu milletin terörle mücadelesiyle kimsenin dalga geçmesine asla müsaade etmemek lazım. Maalesef bu söylemlerle FETÖ ağzı ile konuşuyor."

- "En hızlı şekilde yargı reformlarını hayata geçireceğiz"

Türkiye'nin 16 Nisan'da anayasa değişikliğiyle çok önemli bir reforma imza attığını söyleyen Gül, ekonomi ve demokrasisi daha güçlü, insan haklarını daha ileriye götüren bir Türkiye olma yolunda çok önemli mesafe kaydedildiğini belirtti.

Uyum yasalarıyla beraber Türkiye'nin demokrasisini daha ileriye götüreceğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı olarak Türkiye'de adalete olan güveni daha da artıracak, yargının daha hızlı karar vermesini sağlayacak reformların hazırlığını sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah çok yakın zamanda artık vatandaşlarımız mahkeme kapılarında 'Ne zaman adalet yerine gelir, karar verir, mahkemem ne zaman biter, bir yıl oldu, iki yıl oldu, uzadı" gibi birtakım güvensizliklerden kurtulacak. Bu hususta çok önemli reform ve projelerimizi yerine getireceğiz ve vatandaşlarımız adalete çok daha etkin bir şekilde ulaşacaklar. Bu konuda tüm hakim ve savcılarımız gereken titizliği gösteriyorlar. En hızlı şekilde yargı reformlarını hayata geçireceğiz."

Daha sonra sosyal konutların temeli atıldı.





Yorumlar