3. Cumhurbaşkanı Bayar'ın vefatının yıl dönümü

- Başbakan Yıldırım: - "(Celal Bayar) Ülkemizin çok partili demokratik hayata geçişi esnasında üstlendiği sorumlulukla yakın tarihimize damgasını vurmuştur."

Google Haberlere Abone ol
3. Cumhurbaşkanı Bayar'ın vefatının yıl dönümü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın, Türkiye'nin çok partili demokratik hayata geçişi esnasında önemli sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Yıldırım, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın vefatının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yıldırım, mesajında, Celal Bayar'ın, ülkenin daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda üstlendiği sorumluluklarla hatırlanacak önemli bir devlet adamı olduğunu belirtti.

"İstiklal mücadelesinde, 'Galip Hoca' kimliğiyle üstün bir gayret gösteren Celal Bayar, Cumhurbaşkanlığı döneminde de Türkiye’nin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik hizmetlerde bulunmuştur." ifadesini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizin çok partili demokratik hayata geçişi esnasında üstlendiği sorumlulukla yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Milletimiz onu, çalışkanlığı, azmi, güçlü iradesi ve demokrasiye olan inancı ile hatırlamakta ve daima saygıyla yad etmektedir. Merhum Celal Bayar'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum."

Yorumlar