1 Eylül Dünya Barış Günü

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "Biz, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya özlemi ile her türlü kirli savaşa karşıyız. Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın savaşlarla, kardeş katliamlarıyla, acı ve gözyaşlarıyla anılmasına son vermeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
1 Eylül Dünya Barış Günü

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Biz, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya özlemi ile her türlü kirli savaşa karşıyız. Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın savaşlarla, kardeş katliamlarıyla, acı ve gözyaşlarıyla anılmasına son vermeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Bölgede yaşanan gelişmelere bakıldığında 1 Eylül'ün, barışa en fazla ihtiyaç duyulan gün olarak önlerine çıktığını vurgulayan Ağbaba, Türkiye'nin, 14 yıllık AK Parti iktidarı ile uluslararası camiada saygı gören bir ülke konumundan, tüm dünyanın dışladığı bir ülke konumuna getirildiğini savundu.

Ağbaba, Anadolu halkının hiçbir zaman savaşı istemediğini, barıştan, uzlaşmadan, hoşgörüden yana tavır koyduğunu bildirdi.

Ağbaba, "Biz, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya özlemi ile her türlü kirli savaşa karşıyız. Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın savaşlarla, kardeş katliamlarıyla, acı ve gözyaşlarıyla anılmasına son vermeliyiz." ifadesini kullandı.

chp

Yorumlar